To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - [II 3.0 V6] Outlander II 3.0L OBD II

endru1 - 16-09-2012, 12:17
Temat postu: [II 3.0 V6] Outlander II 3.0L OBD II
Witam,panowie czy ktoś podłączał do OBD II interfejs ElemScan 5 lub inne urządzenie, czy był problem z komunikacją. Ja w zeszłym roku byłem w serwisie żeby zakodować nowe czujniki ciśnienia w oponach,iw tedy dowiedziałem się że jest problem z komunikacją że nie mają programu do wersji z USA ale jakoś to zrobili, nie wiem jak bo oczywiście nie wolno być przy swoim samochodzie więc nie wiem jak przebiegała procedura wpisywania kodów do komputera,a na wiosnę zmieniłem opony i znów to samo wkurzająca kontrolka ciśnienia.
postanowiłem kupić tpms VT55 on jest do dekodowania czujników i wprowadzania nowych kodów do komputera za pomocą gniazda OBD II ale mam problem bo nie komunikuje się VT55 z komputerem i nie wiem czy coś w serwisie mi nie zablokowali albo może kabelki pozamieniali w OBD II tak żebym do nich tylko przyjeżdżał, trochę się rozpisałem a moja prośba czy może ktoś zobaczyć na gniazdo OBD II ile kabelków jest podłączonych i w jakiej kolejności,gniazdo jest 16 pin w http://diagnostyka-samoch...§ion=dz_std

tokyo - 16-09-2012, 19:16

Witam
Jezeli Skaner obsluguje protokoly aut amerykanskich i europejskich to mozna, jezeli nie to kolega, ktory posiada MUT III serwisowy lub serwis.
Pozdrawiam.