To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Mitsubishi Galant 2.5 V6 '97, prośba o opinię -

miskov - 16-09-2012, 21:44
Temat postu: [EAx 97-04] Mitsubishi Galant 2.5 V6 '97, prośba o opinię -
Witam,

Forum już jakiś czas przeglądam, trochę poczytałem o galantach jednak opinia specjalistów jest bezcenna. Proszę serdecznie o opinie poniższego auta:

link: http://otomoto.pl/mitsubishi-galant-C25895971.html
Kod:
Model, Typ:
Mitsubishi Galant VI, Sedan / Limuzyna
Rocznik:
1997
Przebieg:
154 000 km
Rodzaj paliwa:
benzyna
Silnik:
2500 cm³  (Moc 163 KM / 120 kW)
Skrzynia biegów:
automatyczna
Kolor:
srebrny-metallic
Liczba drzwi:
4/5
Status pojazdu:
sprowadzony / zarejestrowany
Pojazd uszkodzony:
Tak
Przegląd  /  OC:
styczeń 2013 / styczeń 2013
Kraj pochodzenia:
Niemcy
Kraj aktualnej rejestracji:
Polska

Dodatkowe informacje

Cechy zewnętrzne:
alufelgi, szyberdach

Bezpieczeństwo:
ABS, poduszki powietrzne, immobiliser, blokada skrzyni biegów

Komfort:
el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, tapicerka skórzana, centralny zamek, wspomaganie kierownicy, tempomat, podgrzewane fotele

Historia:
garażowany

Opis pojazdu

Mitsubishi Galant jak w danych powyżej. Jeżdżę nim od stycznia (sprowadzony). Eksploatowany każdego dnia. Ważny przegląd oraz ubezpieczenie. Lekkie wgniecenia widoczne na zdjęciach (prawa strona tylne drzwi, lewa strona przednie drzwi). Auto po wymianach oleju, filtrów. pasków, kompletnego rozrządu, tarcz i klocków (dwie osie). Silnik chodzi cicho, elektryka sprawna jednak oznaczony jako uszkodzony, ponieważ jest do zrobienia zbieżność po wymianie wahacza (koszt ok. 100zł). Za duża zbieżność żeby auto przejechało dłuższe odległości na kołach. Zależy mi na szybkiej sprzedaży.

Dane kontaktowe

Serwis otoMoto nie posiada dodatkowych danych Sprzedającego, poza zawartymi w ogłoszeniu.

Polska, Banie (woj. zachodniopomorskie)

Ogólnie - nawet pomijając usterkę, cena i tak jest bardzo bardzo atrakcyjna. Oczywiście jestem świadomy tego, że będzie trzeba w niego trochę wpakować pieniędzy ale żeby to nie było 2 tyle co samo auto ;)

Tomek - 16-09-2012, 21:58

miskov napisał/a:
trzeba w niego trochę wpakować pieniędzy ale żeby to nie było 2 tyle co samo auto ;)

trzeba będzie ze 2 razy tyle co za auto

spown - 16-09-2012, 22:46

"ponieważ jest do zrobienia zbieżność po wymianie wahacza (koszt ok. 100zł)" to niech sam ustawi i sprzedaje jako nie uszkodzony...
i9i - 16-09-2012, 23:16

Jak nie ma zbieżności, nie nabita klima, czy inna niby pierdółka to przeważnie jest jakiś kosztowny tego powód, bo czym jest nabicie klimy czy zrobienie zbieżności albo przeglądu przy cenie sprzedaży. Nie wiem kto w dzisiejszych czasach daje się nabrać na naprawę za grosze, zawsze jest jakieś drugie dno :P
Tomek - 17-09-2012, 08:17

i9i napisał/a:
Jak nie ma zbieżności, nie nabita klima, czy inna niby pierdółka to przeważnie jest jakiś kosztowny tego powód, bo czym jest nabicie klimy czy zrobienie zbieżności albo przeglądu przy cenie sprzedaży. Nie wiem kto w dzisiejszych czasach daje się nabrać na naprawę za grosze, zawsze jest jakieś drugie dno :P

hmmm
nie, żebym bronił sprzedającego, ale:

1. kupiłem Galanta bez zbieżności, po wymianie drążka, ustawiłem zbieżność i gra
2. kupiłem Colta z nienabitą klimą (powód - oring do wymiany) - wymieniony, klima nabita i działa
poza tym Colt miał wiele mniejszych usterek, które naprawiłem kosztem do 30 zł

nie znam przyczyn dla których ktoś nie zrobił tego sam, może nie miał czasu, albo się mu już nie chciało

z drugiej strony to jak my z Małopolsce wymieniamy coś u Leszka, to wyjeżdżamy ze zbieżnością ustawioną przez mechanika na oko, na 99%, także nie wiem co to za mechanik specjalista

gawron - 17-09-2012, 09:01

Dla mnie za tanio!! Uważam że drugie tyle to lekko do włożenia. Wiem że nie ma reguły ale 10 tys powinien przekroczyć jeszcze z jasną skórką. Za sam rozrząd jesli zrobił to zabulił prawie 1000 więc czemu za 5000 sprzedaje? Podejżane
miskov - 17-09-2012, 09:32

No więc właśnie, kto (rzekomo) wsadza całkiem sporo kasy i po pół roku sprzedaje...

W każdym bądź razie dzięki wielkie za opinie i przemówienie do rozumu. Gdyby to było bliżej pojechałbym zobaczyć ale robić 450km na darmo to średni biznes.

Co sądzicie o tym egzemplarzu? http://otomoto.pl/mitsubi...-C25901351.html wprawdzie nie Vka ale coś za coś.

----
edit: Vin tego srebrnego JMBSREA5AVZ002622

i9i - 17-09-2012, 09:44

http://otomoto.pl/mitsubi...-C24343888.html

tego oglądałem i cena jest adekwatna do stanu, zbiera się średnio, instalak BRC nie wyrabia przy końcówce, tylne nadkola bąblują i zawieszenie wali na betonowym dojeździe do posesji usera, skrzynia siępoci i klima nie nabita, a najlepsze to jest to, że user był sprawdzić ciśnienie w układzie AC i nie dobił czynnika, kontrolki ABS brak. środek w miarę zadbany, wiec możesz podjechać i się przejechać, obejrzeć wymacać, będziesz miał punkt odniesienia do cen i stanów poszczególnych sztuk.

Tomek - 17-09-2012, 12:02

i9i napisał/a:
http://otomoto.pl/mitsubishi-galant-kombi-2-5-v6-pilne-C24343888.html

tego oglądałem i cena jest adekwatna do stanu, zbiera się średnio, instalak BRC nie wyrabia przy końcówce, tylne nadkola bąblują i zawieszenie wali na betonowym dojeździe do posesji usera, skrzynia siępoci i klima nie nabita, a najlepsze to jest to, że user był sprawdzić ciśnienie w układzie AC i nie dobił czynnika, kontrolki ABS brak. środek w miarę zadbany, wiec możesz podjechać i się przejechać, obejrzeć wymacać, będziesz miał punkt odniesienia do cen i stanów poszczególnych sztuk.

co do tego Galanta, to już sama cena mówi, że jest on bardzo umęczony
instalacja BRC jest ponoć nowa, reduktor taki jak u mnie, albo i mocniejszy, więc spokojnie powinien iść do odcinki
problemem tutaj może być raczej sposób montażu, powinni za takie coś karać
tak na dobicie to można by go wziąć jako konia pociągowego

no i cena auta niewiele wyższa od samej instalacji gazowej

fj_mike - 13-10-2012, 15:17

miskov, pamiętaj:
- jedno auto na temat
- wstawianie zdjęć poprzez serwis typu fotosik itp (nie linkować z ogłoszenia)
- poprawne nazwanie tematu

Ogłoszenie nie aktualne, temat zamykam.