Pajero II - Światło STOP
michdru - 19-09-2012, 08:31 Temat postu: Światło STOP Kupiłem 3 światło stop do Pajero 3D 93r. Czy może gdzieś w tylnej klapie jest przewód fabryczny do tego światła, czy trzeba pociągnąć nowy przewód?
Pozdrawiam
Anonymous - 19-09-2012, 10:10
Nie wiem jak jest w tym pajero ale w pajero pinin poprowadzone to jest pod podsufitka
michdru - 19-09-2012, 10:38
Tylko, że tutaj światło montowane jest w tylnej klapie. Więc przewód w podsufitce raczej odpada.
piotr277 - 19-09-2012, 11:19
michdru, ja odpowiem bo przed wakacjami zamontowałem u siebie 3cie światło stopu. Przewodu fabrycznego nie ma, trzeba ciągnąć ze światła bocznego. Ale dojście jest dobre i nie ma problemu. Kabla ile potrzebowałem dokładnie nie pamiętam ale rozsadnie jest wziąć ~2m. Nie wiem jakie światło kupiłeś - ja kupiłem oryginalne, łącznie z całą wewnętrzną ramką (ta z rączką) - ma delikatne wycięcie na stopa. Fajne jest to, że są fabryczne otwory montażowe w tylnych drzwiach, więc się światło przykręca P&P
michdru - 19-09-2012, 12:15
Też kupiłem oryginalne światło i dodatkowo mam taka naklejke PAJERO gdzie po zapaleniu się światła będzie napis(taki bajer). Uchwyty fabryczne są bo już spasowałem tylko zastanawiałem się nad przewodem.
rico.1 - 19-09-2012, 21:06
michdru napisał/a: | Czy może gdzieś w tylnej klapie jest przewód fabryczny do tego światła, czy trzeba pociągnąć nowy przewód? | Żeby się dowiedzieć, to musisz zdemontować tapicerkę z prawego tylnego nadkola (przy zawiasach klapy). Jest tam złącze z wyjściem na prawą lampę i całą elektrykę w klapie. Sprawdź wiązkę do klapy, jak masz tam przewód koloru zielonego to instalacja stopu jest. Jeśli nie ma to musisz ją "wystrugać", czyli 2,5m przewodu wpuszczasz od góry w klapie, dalej przez gumowy przegub klapy, obok lampy do złącza j/w na prawym nadkolu, wpinasz się do zielonego przewodu.
michdru - 20-09-2012, 08:51
Już "wyrzeźbiłem" za pomocą drugiego przewodu. Jak rozebrałem tapicerkę klapy to nie chciałem rozrywać folii, która była w dobrym stanie. Wszystko podłączone więc temat zamknięty.
Pozdrawiam
|
|
|