[04-13]Colt CZx - [Z32A 1.1] Zmiana podświetlenia zegarów oraz innych części
Danlight - 19-09-2012, 16:16 Temat postu: [Z32A 1.1] Zmiana podświetlenia zegarów oraz innych części Witam, na początku chciałem się pochwalić że bez zapoznania się z MANUALem itp. wziąłem się za rozbieranie licznika w moim colcie wszystko ładnie pięknie byłem w 100% pewny że zmienię podświetlenie z seryjnego zielonego na czerwony pod kolor nadwozia mojego colta i tu się zaczyna STOP prawdopodobnie a raczej na pewno nie da się tego wykonać :// wszystko jest na płycie zespolone ze sobą czyli jak myślałem żarówki wymienić jak tu sie okazuje ze wszystko z lutowane jest :// odpuściłem, kolejny mój krok była rozbiórka wyświetlacza który pokazuje godz średnie spalanie itd. tam jest możliwość zmainy żarówek lub wymiany czopków na czerwone ;]
mam do WAS pytanie jest jakieś alternatywna zamiana podświetlenie zegarów w colcie ??
czekam na jakieś propozycje ;]
tomusn - 20-09-2012, 00:31
Danlight napisał/a: | wszystko jest na płycie zespolone ze sobą czyli jak myślałem żarówki wymienić jak tu sie okazuje ze wszystko z lutowane jest | a co tam są diody, te płaskie? masz zdjęcia?
Danlight - 20-09-2012, 23:07
zdjęcia nie zrobiłem to wygląda podobnie jak np. paseku led są ledy płaskie na płycie głównej ....
tomusn - 20-09-2012, 23:22
czyli montaż powierzchniowy.
jak da się wymontować tę płytkę to pewnie da sie przelutować. najlepiej mieć solidnego i znajomego elektronika.
bo nieznajomy
a)skroi jak za zboże,
b)powie że to zrobi średnio zdolny licealista i odeśle...
możesz spróbować sam, ale przydałoby się trochę treningu
Danlight - 24-09-2012, 15:38
dzięki za info ;] czyli pozostało poszukać dobrego elektronika jeszcze raz dzięki za odpowiedz
|
|
|