Carisma - Techniczne - Słabo pali i mała moc na benzynie.
EmilRotu - 24-09-2012, 16:04 Temat postu: Słabo pali i mała moc na benzynie. Witam,
Mam problem z Carismą 1.8, przejrzałem już chyba całe forum i nie znalazłem odpowiedzi. Otóż moja carisma ciężko pali rano lub jak postoi kilka godzin. Wygląda to tak, że muszę ją kręcić kilka razy zanim załapie, jak załapie to przez jakiś czas nie mogę w ogóle dodać gazu bo gaśnie. Jak już się rozgrzeje to strasznie muli na benzynie, na gazie pracuje jak należy. Nie wyświetla błędów jak jeżdżę na benzynie. Wymieniłem świece, filtr paliwa, przepustnica czyszczona, pompa paliwa sprawdzana i jest ok. Ostatnio mechanik mówił, że może to być problem z zapieczonymi wtryskiwaczami. Wlałem preparat do czyszczenia wtryskiwaczy, przejechałem już kilkaset kilometrów i nie ma żadnej poprawy. Macie jakieś pomysły? Orientuje się ktoś czy można kupić nowe wtryski do Carismy? Bo przeglądałem internet i nigdzie nowych nie mogłem znaleźć.
Pozdrawiam.
Hugo - 24-09-2012, 16:06
A przewody zapłonowe były sprawdzane/zmieniane?
EmilRotu - 24-09-2012, 16:21
Były i są dobre. Poza tym na gazie samochód działa bez zarzutu. Problem pojawia się tylko na benzynie.
plecho1 - 24-09-2012, 19:00
Może to wina regulatora ciśnienia na listwie wtryskowej, może jest za małe ciśnienie paliwa.
Pumexq - 24-09-2012, 19:52
Jakiś czas temu miałem podobny problem auto nie jeździło w ogóle na benzynie i u mnie okazało sie że padł przepływomierz powietrza jak masz możliwość podpiąć jakiś inny na sprawdzenie to radze sprawdzić
problem wyglądał tak iż na benzynie auto nie miało całkowicie mocy a w momencie przełączania sie na gaz potrafiło nawet zapiszczeć kołami z powodu odzyskania mocy
|
|
|