Galant - Ogólne - Najbardziej niebezpieczne samochody świata ;)
SPIDER-ek - 25-09-2012, 09:43 Temat postu: Najbardziej niebezpieczne samochody świata ;) Ciekawe to co piszą:)
http://www.sfora.pl/Oto-n...ta-g47713-51275
Hugo - 25-09-2012, 17:22
Nie od dzisiaj japońskie samochody należą do niezbyt bezpiecznych. A pomyśl jak niebezpiecznie byłoby rozbić się EA, który ma korozję na prawie kazdym możliwym zgrzewie blach, podłodze itd...
wilukce - 26-09-2012, 10:01
Hugo,
Galant EAxA crash test
Ja też marnie to widzę
Top 10 worst crash test
milo - 26-09-2012, 15:03
Nie bronie japończyków ale niemieckie też marnie tak chwalony passat
http://www.youtube.com/watch?v=ELl5tN9zexM
szuwar - 26-09-2012, 15:46
na szczęście nie mam EA po to aby się rozbijać ....
a co do:
SPIDER-ek napisał/a: | http://www.sfora.pl/Oto-n...ta-g47713-51275 |
"niezależne" nie zawsze takie są jak z nazwy, a ubezpieczalnie mogą być cięte na Miśki do muszą liczyć kalkulacje na oryginalnych częściach, a nie jak VW czy ford na zamiennikach ..... to może być jeden z powodów, i liczą się okoliczności wypadku, dlaczego są ranne ....
tommyc1 - 26-09-2012, 20:40
szuwar napisał/a: | na szczęście nie mam EA po to aby się rozbijać ....
a co do:
SPIDER-ek napisał/a: | http://www.sfora.pl/Oto-n...ta-g47713-51275 |
"niezależne" nie zawsze takie są jak z nazwy, a ubezpieczalnie mogą być cięte na Miśki do muszą liczyć kalkulacje na oryginalnych częściach, a nie jak VW czy ford na zamiennikach ..... to może być jeden z powodów, i liczą się okoliczności wypadku, dlaczego są ranne .... |
A dlaczego "muszą" na oryginalnych? Do Galanta też można nabyc zamienniki, również blacharskie. Generalnie widzę tu podniecanie się artykułem jakiegoś pismaka co to pewnie wczoraj pisał o gotowaniu a jutro będzie o narzędziach ogrodniczych... Toyota wśród najsłabszych? Nie jestem ekspertem ale chyba juz od wielu lat Toya sie stara zeby poziom bezpieczeństwa podnosić i jakoś to im wychodzi. Co statystyka to inne dane. Jak z testami na awaryjnosci. Dekra swoje, ADAC swoje, w USA zupełnie inne wnioski, UK ma swoje i też inne dane... myślę, że za tym zawsze stoi jakiś interes więc nie wierzę w "niezalezne" opinie. Niezalezne opinie to się w barze przy piwie wyglasza wsród kolegów a w mediach zawsze jest jakaś zależność i czyjś interes. Tak sądzę. Ale może się mylę
eggforever - 01-10-2012, 00:04
tommyc1 napisał/a: |
A dlaczego "muszą" na oryginalnych? Do Galanta też można nabyc zamienniki, również blacharskie. Generalnie widzę tu podniecanie się artykułem jakiegoś pismaka co to pewnie wczoraj pisał o gotowaniu a jutro będzie o narzędziach ogrodniczych... Toyota wśród najsłabszych? Nie jestem ekspertem ale chyba juz od wielu lat Toya sie stara zeby poziom bezpieczeństwa podnosić i jakoś to im wychodzi. Co statystyka to inne dane. Jak z testami na awaryjnosci. Dekra swoje, ADAC swoje, w USA zupełnie inne wnioski, UK ma swoje i też inne dane... myślę, że za tym zawsze stoi jakiś interes więc nie wierzę w "niezalezne" opinie. Niezalezne opinie to się w barze przy piwie wyglasza wsród kolegów a w mediach zawsze jest jakaś zależność i czyjś interes. Tak sądzę. Ale może się mylę |
Zgadzam się z tym co piszesz. Dzisiaj na wp, onetach i innych badziewiach piszą co chcą a czasem nawet sobie zaprzeczają pisząc kolejny artykuł o tym samym kilka dni później. Nie chcę bronić galanta zwłaszcza, że ten z artykułu jest brzydki ale co mają powiedzieć ofiray wypadków w Smartach i innych tego typu wynalazkach. Moja żona jeździ seicento a według euro ncap ma o tylko 1,5 gwiazdki w teście bezpieczeństwa. Masakra i tyle. Kolega miał poważny wypadek i przeżył tylko dlatego, że jechał wielkim fordem scorpio. Gdyby prowadził jakieś małe miejskie autko bym go odwiedzał co roku 1 listopada w tym samym miejscu...
i9i - 01-10-2012, 08:45
Cytat: | Dla porównania: najbezpieczniejszym samochodem okazało się Porsche 911 z zaledwie 4,5 roszczeń na tysiąc ubezpieczonych pojazdów. |
To jest podstawą tego raportu, więc ma się nijak do konstrukcji aut, bogatsi nie chcą biegać za odszkodowaniami bo im się nie chce, z innych modeli nie ma komu już o odszkodowanie wystąpić i taki to raport bezpieczeństwa od ubezpieczycieli.
robertdg - 01-10-2012, 08:53
Ah te statystyki, to może teraz niech Ci posiadacze najniebezpieczniejszego auta których stać na najbezpieczniejsze auto podniosą ręke
i9i - 01-10-2012, 09:00
Jak obejrzałem filmik od wilukce i tego T2 jak sie cały składa i te chińskie wynalazki plasujące się na równi ze starym Garbusem i Golfem MK2 to Galant po teście nie wygląda aż tak źle. Ale jak to mawiają ekonomicy: są trzy rodzaje kłamstw: kłamstwa, okropne kłamstwa i statystyka
|
|
|