To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Zabezpieczenie antykorozyjne podwozia

Morfi - 25-09-2012, 17:28
Temat postu: Zabezpieczenie antykorozyjne podwozia
Lepiej samemu czy zlecic go jakiejś firmie?
A jak samemu to jakim preparatem?
Kanał posiadam.

Hugo - 25-09-2012, 17:38

Morfi napisał/a:
Lepiej samemu czy zlecic go jakiejś firmie?
Nikt nie zrobi Ci tego tak dokładnie jak Ty sam.
Morfi - 25-09-2012, 17:58

Hugo, nawet nie wiem jeszcze jak do tego się zabrać :D
swinks_UK - 25-09-2012, 18:45

Zrób sobie wycieczkę do Wrocławia, a deejay ci zrobi wszystko perfekcyjnie. :wink:
Morfi - 25-09-2012, 20:19

swinks_UK, dzieki pomyśle, tylko, że to nie moja Carisma ma isć pod baranek, tylko moja przyszła nie doszła zabawka :D zwana Suzi :P
Bizi78 - 25-09-2012, 20:31

Jestem ciekaw ile takie coś może kosztować i czy deejay honoruje kartę klubową MM :wink: .
robertdg - 25-09-2012, 21:13

Morfi napisał/a:
tylko, że to nie moja Carisma ma isć pod baranek, tylko moja przyszła nie doszła zabawka :D zwana Suzi :P
To się przyszykuj, że poza samą konserwacją napewno trzeba będzie zrobić kilka drobnych łatek, zwłaszcza w przedniej częsci podwozia, a prócz konserwacji podwozia nalezy zakonserwować wnęki, jezeli chcesz mieć porządną konserwe to koniecznie demontaż wnętrza (kanapy i wykładzina) i przodu (błotniki, zderzak) tylko złap się dobrze za kieszeń
Anceps - 01-11-2012, 14:11

Zna ktoś dobry i tani (wiem, wiem: :twisted: ) warsztat w Krakowie w którym można wykonać konserwację ramy i podwozia.

Interesuje mnie warsztat w którym robota zostanie wykonana porządnie i zabezpieczenie zostanie na aucie na dłużej :lol: - oczywiści miło by było gdyby cena za usługę konserwacji nie podwoiła wartości samochodu :twisted:

mkm - 01-11-2012, 15:09

Anceps, przy właściwej konserwacji nie ma słowa "tani".
Niestety.
Dobrze zrobiona konserwacja to czas... dużo czasu, a "czas to pieniądz".
Potem chemia.
Ja podzieliłem konserwację na kilka etapów.
Sam dobrałem chemię pod to co potrzebowałem.
Rozbiórkę i montaż wykonałem w jednym warsztacie, a samo "malowanie" w drugim.

Od tej strony:
http://forum.mitsumaniaki...r=asc&start=285
przez kolejne trzy moja konserwacja.

Anceps - 01-11-2012, 15:34

Dzięki.

Rozumiem iż Twoja konserwacja była wykonana w Hrubieszowie?

Szukam czegoś bliżej Małopolski.

Oczywiście jestem świadom iż dobrze nie może być tanio i dlatego wpisałem iż interesuje mnie głównie jakość (potwierdzona przez osoby które korzystały z usług danego warsztatu) a dodatkowo chciałbym zapłacić za rzetelnie wykonaną pracę "uczciwe pieniądze" a nie nabijać kabzę gościom którzy zamarza auto "barankiem" i będą udawacz iż jest super a pod "barankiem" ruda z zdwojoną siłą ... :minigun: