Pajero II - wymiana bocznych szyb
mak721 - 26-09-2012, 10:59 Temat postu: wymiana bocznych szyb Chłopaki pomóżcie!!! Chcę wymienić boczne, suwane szyby w długim miśku na pełne. Wiem, że takie są bo widziałam w necie. Razem z mężem zrobiliśmy remont z zewnątrz i fajnie by było pozbyć się tych zaglonionych i paskudnych szyb. Czy któryś z Was już to robił? Wiem, że te pełne są wklejane. Czy można to zrobić bez ogromnych przeróbek całego nadwozia?
jawaldek - 26-09-2012, 11:59
Mam wklejone ale nie szyby a jakieś "tworzywo" nie przeźroczyste->> trochę komplikuje jazdę ale daje więcej "+++" do modernizacji tylnej zabudowy mak721 napisał/a: | Czy można to zrobić bez ogromnych przeróbek całego nadwozia? | zero przeróbki->> usuniecie starej ramki i wklejenie szyby (lub czegoś innego) + uszczelka-->> taki już kupiłem.
Heilsberg - 26-09-2012, 16:03
Należy kupić pełne, w bagażniku odkręcić parę śrubek trzymających plastiki wokół okien, zdjąć plastiki, wyciągnąć uszczelkę otaczającą okno, wyciągnąć 4 blaszki trzymające ramkę okna do nadwozia i wyjąć okno. Wsadzić pełne i wszystkie czynności wykonać w odwrotnej kolejności. Czas wykonania - 20 minut na jedno. Potrzebne narzędzia - śrubokręt krzyżak i płaski (niekoniecznie ale przydatny). Robiłem osobiście.
Aha, nie wiem skąd wiesz ale pełne nie są wklejane. Kupuje się je i wymienia razem z ramką więc nic tu kleić nie trzeba. Być może są przyklejone do ramki ale samego szkła i tak nikt nie sprzedaje.
|
|
|