Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] MITSUBISHI Galant 2.5 Garwolin
oczko82 - 30-09-2012, 20:26 Temat postu: [EAx 97-04] MITSUBISHI Galant 2.5 Garwolin Na wstępie witam wszystkich. Zainteresowałem się Galantem z ogłoszenia poniżej:
---> GALANT AVANCE <---
Cytat: | WITAM MAM DO ZAOFEROWANIA MITSUBISHI GALANT 2.5 V6 BENZYNA MANUAL W NAJŁADNIEJSZEJ WERSJI '''' AVANCE ''' MAKS OPCJA !!!! CENA: 14300,-
Model, Typ:
Mitsubishi Galant VI, Kombi
Rocznik:
2003
Przebieg:
164 000 km
Rodzaj paliwa:
benzyna
Silnik:
2500 cm³ (Moc 118 kW / 160 KM)
Skrzynia biegów:
manualna
Kolor:
granatowy-metallic
Liczba drzwi:
4/5
Kraj pochodzenia:
Niemcy
Kraj aktualnej rejestracji:
Niemcy
PIERWSZA REJSTRACJA W 2003 PRODUKCJA 2002 KOLOR : GRANATOWA PERŁA !
AUTO SPROWADZONE Z NIEMIEC.. 4 DNI W KRAJU. SPROWADZONY W CALOSCI I 100% BEZWYPADKOWY ! I BEZ SLADOW KOROZJI. KOMORA SILNIKA,PROGI,NADKOLA,PODLOGA,DÓŁ DRZWI WSZYSTKO W IDELANYM STANIE !!!
KUPIONY PRYWATNIE OD NIEMCA Z DOMU. AUTO BYLO GARAZOWANE I POSIADALO JEDYNIE DWOCH WLASCICIELI OD NOWOWSCI ! NIGDY NIE BYLO PALONE PAPIEROSOW....
PELNA DOKUMENTACJA UATA ORAZ KOMPLET KLUCZY.....
PRZEBIEG ORGINALNY I UDOKUMENTOWANY KSIAZKA SERWISOWA PROWADZONA DO KONCA ORAZ WYDRUKI TIV. AUTO JEZDZONE DO SAMEGO KONCA ..... W 100% SPRAWNE ! WSZYSTKO CHODZI WSZYSTKO DZIALA
AUTO W PERFEKCYJNYM STANIE ! SRODEK I STAN TECHNICZNY DOZLOWNIE JAK NOWY !!!
MOZLIWOSC POWROTU AUTEM NA KOLACH .....
- SKORZANA TAPICERKA W STANIE JAK NOWYM !
- ABS
- TEMPOMAT
- PODGRZEWANE FOTELE
- CLIMATRONIC SPRAWNY !!!
- 4 X EL.SZYBY
- EL.FOTELE
- EL.PODGRZEWANE LUSTERKA
- EL.REG.SWIATEL
- EL.SKLADANE LUSTERKA
- SKORZANA KIEROWNICA
- CENTRALNY ZAMEK + PILOT
- WSPOMAGANIE KEIROWNICY + REGULACJA
- 4 X AIR BAG
- 2 X PODLOKIETNIK
- 5 X ZAGLOWKI
- DZIELONA TYLNIA KANAPA
- HALOGENY
- ALUFELGI 17'
- RELINGI DACHOWE
- ROLETA BAGANIKA
- ORGINALNIE DYMIONE TYLNIE SZYBY
- 3 SWIATLO STOP
- ORGINALNE DYWANIKI
- ZEGARY DIODOWE
- KSIAZKA SERWISOWA
- KOMPLET DOKUMENTOW
- KOMPLET KLUCZY
- BEZWYPADKOWY !!!
- BEZ KOROZJI
- 100% SPARWNY
AUTO W SRODKU CZYSTE I PACHNACE SWIEZOSCIA !!! TAPICERKA JAK NOWA ! WSZYSTKIE PLASTIKI NA SOWIM MIEJSCU NIE POLAMANE ANI NIE PORYSOWANE ... SMIALO MOZNA OKRESLIC ZE WYGLADA JAK NOWY GALANT Z SALONU!
WIZUALNIE AUTO NIE JEST PORYSOWANE ANI NIE POOBIJANE PROSTY Z LINIA I BEZ SLADOW KOROZJI !!!!
MOZLIWOSC PODANIA NR VIN AUTA ORAZ SPRAWDZENIA AUTA NA STACJI DIAGNOSTYCZNE
MECHNICZNIE I TECHNICZNIE AUTKO W IDEALNYM STANIE ! SILNIK PRACUJE ROWNO I CICHO , NIE DYMI ANI NIE KLEKOCZE ! DOSLOWNIE IGŁA ! ZAWIESZENIE I UKLAD JEZDNY JAK SKRZYNIA BIEGOW,SPRZEGLO TO WSZYSTKO W SUPER STANIE BEZ ZARZUTU, LADNIE I PROSTO SIE PROWADZI !!!!
WIECEJ INFORMACJI UDZIELE TELEFONICZNIE MOZLIWOSC PRZYJECIA STAREGO AUTA W ROZLICZENIU . NIE ODPISUJE NA EMAILE I SMSY
CENA DO UZGODNIENIA POLECAM BO NAPRWADE UNIKATOWY EGZEMPLARZ ;-] |
Teraz moje pytania: są sądzicie o tym egzemplarzu? Dodam, że samochody japońskie to dla mnie nowość (do tej pory tylko niemieckie...).
Czy jest wart tej ceny? Czy coś widzicie niepokojącego? A może już go ktoś oglądał?
Jak sprawuje się ten silnik, zawieszenie? No i czy koszta eksploatacji są wysokie (bo takie opinie wyczytałem w internecie).
Jestem ze Szczecina i podróż w mazowieckie dla wycieczki mi się nie uśmiecha - stąd ten temat.
Proszę o wszelkie opinie - będę bardzo wdzięczny
Anonymous - 30-09-2012, 22:38
Witam. Fajny Misiek. Cena jest ok. A tak ze zdjęc i opisu to nawet za niska, ale może coś ukrywa. to 2.5 l.więc na 10/100 musisz liczyc. Zawieszenie po roku na polskich drogach do wymiany. Jeszcze ma na pewno fabryczne. A silnik jak był serwisowany to możesz o nim zapomniec. Może pasek rozrządu do wymiany i świece. Za taką cenę to kupowałem 4 lata temu mojego a był strasznie zaniedbany. pozdrawiam, życzę udanego zakupu. aha on nie jest zarejestrowany w Polsce, to cena jest OK.
DanielBogusz - 30-09-2012, 22:38
Avance w pełnym blasku Sprzedawca jak zwykle ten sam, tylko teraz obok cmentarza robi zdjęcia Pół roku ponad sport edition nie mógł sprzedać w podobnym kolorze, ale ten wydaje się fajny. 2003r, na zdjęciach świetny. Jutro będę jechał po filtr oleju to zajadę i zerknę okiem. Chętnie sam bym swojego zamienił na ten patrząc po samym opisie, ale to może innym razem.
oczko82 - 01-10-2012, 12:20
Dziadek2, dzięki
DanielBogusz, no jakbyś podjechał i pooglądał go tu i ówdzie było by miło A co do sprzedającego: przeglądając forum zauważyłem, że były już zapytania o samochody od tego handlarza. Opisy dość podobne.
Acha, znajomi/koledzy z innego forum odradzają mi cytuje: "wynalazki typu Mitsubishi, jeśli tanie kombi to A4,passaty B5 itp " - to jak to z nimi jest?
DanielBogusz - 01-10-2012, 12:41
Niby passat czy audi to auta bardzo popularne, 1.9 tdi to najprostsza konstrukcja diesla jaką wymyślono wg mnie, tzn. każdy mechanik to zrobi. Ale w mitsubishi, wg. mojego doświadczenia w silniku taki mechanik nie będzie miał po prostu co robić, lepiej brzmi, co nie? Sam miałem 1.6 lancera 400tys miał na liczniku i nic nie było widać po silniku, teraz galant - 2.5 v6 200tys niby, w co nie wierzę osobiście:) i nic. W galancie co najwyżej to uszczelniacze dla wyglądu. Decyzja należy do Ciebie
oczko82 - 01-10-2012, 12:54
Daniel jak możesz to go obejrzyj - a co do zakupu to wiem, że jest to tylko moja decyzja. Galant od zawsze mi się podobał...taki zadziorny jest...Silnik dość mocny (no muszę mieć coś minimum 150 konnego), dobre wyposażenie ze skórą.
Kwestia tego ile trzeba by było w niego władować po zakupie. Jak stan opon(?) Pewnie zimówki trzeba sobie by było sprawić (być może felgi na zimę). Ciekawe jak wygląda zawieszenie, blacharka i silnik? Czy przebieg autentyczny czy przekręcony (swoją drogą co za idioci skręcają liczniki). To są pytania na które nie odpowiem sobie...ale - Ty Daniel możesz mi w tym pomóc.
A jeszcze co do spalania - Dziadek2, pisał, że 10l/100km. Ale w trybie miejskim? A po za miastem średnio ile przy normalnej jeździe spala ten silnik?
wilukce - 01-10-2012, 15:50
oczko82 napisał/a: | Galant od zawsze mi się podobał...taki zadziorny jest |
Zgadza się Każdemu MM się to podoba
oczko82 napisał/a: | Silnik dość mocny (no muszę mieć coś minimum 150 konnego) |
160KM w Galancie zupełnie wystarcza do sprawnej i bardzo dynamicznej jazdy
oczko82 napisał/a: | Kwestia tego ile trzeba by było w niego władować po zakupie |
To zależy, przydało by się wprawne oko MM przy zakupie. Najgorzej jak wychodzi ruda. Wtedy masz kosztowny problem, który przysparza o ból głowy.
oczko82 napisał/a: | silnik |
Jeśli pracuje cichutko, równo, wkręca się na obroty bez szarpnięć, brak wycieków - prawdopodobnie stan bdb. U deejaya na silniku można postawić monetę 2PLN na sztorc i stoi. Z środka auta silnika nie powinno być słychać na wolnych obrotach.
oczko82 napisał/a: | Czy przebieg autentyczny czy przekręcony |
Przy 100k km auto wygląda prawie jak nowe. Przy 200k km są już ślady użytkowanie, ale nie wielkie. Jeśli tapicerka itp itd mają bardzo wyraźne ślady użytkowanie to albo ktoś nie dbał albo 250k km i więcej ........
oczko82 napisał/a: | A jeszcze co do spalania - Dziadek2, pisał, że 10l/100km. Ale w trybie miejskim? |
Jeśli mówimy o benzynie i M/T to na trasie da się zejść poniżej 10l. Zależy oczywiście od tego jakie jest obciążenie auta i styl jazdy.
W mieście jak się ostro ciśnie między światłami to spalanie rzędu 16l/100km jest normą.
Mam nadzieję, że trochę rozjaśniłem. Sam kiedyś kupowałem Galanta i nie miałem pojęcia co to za auto, więc rozumiem wszelkie wątpliwości
oczko82 - 02-10-2012, 13:13
wilukce, rozjaśniłeś, rozjaśniłeś Ale podciągnę jeszcze temat spalania. Piszesz, że: "W mieście jak się ostro ciśnie między światłami to spalanie rzędu 16l/100km jest normą. " -
No to moim obecnym też taki wynik mogę zrobić (1.8 Turbo 180KM)...ale normalnie jest to 10-11 l/100km w mieście.
Oczywiście, że mówimy o manualnej skrzyni z silnikiem benzynowym (diesel mnie nie interesuje).
Tak więc normalna jazda w mieście (bez jakiś większych korków) to jakiego spalania mogę się spodziewać?
Wciąż czekam na ocenę stanu tego galanta przez DanielBogusz, wtedy będę mógł podjąć jakieś kroki.
ps. tylko mnie nie zlinczujcie Te galanty mają przód napęd czy tył?
wilukce - 02-10-2012, 13:50
oczko82 napisał/a: | galanty mają przód napęd czy tył? |
Przód
oczko82 napisał/a: | Tak więc normalna jazda w mieście (bez jakiś większych korków) to jakiego spalania mogę się spodziewać? |
Ja miałem galanta A/T i jeździłem tylko na LPG więc ciężko mi powiedzieć dokładnie. To zależy też od stanu auta. Tzn. czy łożyska leciutko chodzą i czy układ zapłonowy jest w dobrej kondycji. Zależy też trochę od paliwa. Mój na mieście potrzebował nie mniej niż 14l LPG /100km. W przypadku benzyny z M/T obstawiam 11-13l/100km
oczko82 - 02-10-2012, 14:03
No dzięki
Ale temat raczej upadł gdyż sprzedający nie chce go pchnąć na moich zasadach (jutro do niego jeszcze zadzwonię i będę go się starał namówić na zmianę decyzji) tzn, kupno po przez komis lub też jego osobę (umowa z nim lub faktura z komisu).
Wg jego zasad ja kupuję tego galanta bezpośrednio od niemca. Kiedyś powiedziałem sobie, że na tej zasadzie już samochodu nie kupię...Szkoda trochę...bo się na niego trochę napaliłem.
Swoją drogą po opłatach ten samochód wyniósł by około 18500zł - oczywiście płacąc akcyzę od kwoty, w przeliczeniu na złotówki, 14300zł.
Bo z tego co pamiętam to ceny weryfikują (katalogi) i każą wpisywać prawdziwą wartość samochodu (nie zaniżając jej).
Tomek - 02-10-2012, 15:04
oczko82 napisał/a: |
Wg jego zasad ja kupuję tego galanta bezpośrednio od niemca. Kiedyś powiedziałem sobie, że na tej zasadzie już samochodu nie kupię... |
nie kupuj na takich zasadach
może to mieć wiele konsekwencji potem
i ogólnie grozi za to paragraf
oczko82 - 02-10-2012, 15:10
Dlatego w ten sposób tego nie załatwię. Albo sprzedawca zmieni zdanie...albo ja ten egzemplarz odpuszczę.
Nie chce mi się wierzyć, że ten sprzedawca nie ma zaprzyjaźnionych komisów w swojej okolicy.
Tomek - 02-10-2012, 15:24
oczko82 napisał/a: | Nie chce mi się wierzyć, że ten sprzedawca nie ma zaprzyjaźnionych komisów w swojej okolicy. |
ale wtedy musi wykazać dochód
[ Dodano: 02-10-2012, 15:25 ]
swoją drogą ponad 18 tyś to już sporo, jeśli chcesz LPG + pierwszy serwis to taniej Ci wyjdzie kupić coś podobnego klubowego, a pewniejsze niż od handlarzyny
oczko82 - 02-10-2012, 15:26
LPG nie chcę...tylko czysta benzyna. W tym galancie jest wersja wyposażenie idealna (takiej szukam).
A ktoś z klubowiczów ma coś podobnego na sprzedaż? Bo nie widzę :/
firstmate - 03-10-2012, 12:51
oczko82 napisał/a: | Dziadek2[/b], pisał, że 10l/100km. Ale w trybie miejskim? A po za miastem średnio ile przy normalnej jeździe spala ten silnik? |
Zalezy jak wciskasz... Ostatnio do Bialki moj spalil 8,3 z tym ze 2 h w korku tez postalem.
P.s jak bede chcial swojego sprzedac dam znac
Pozdrawiam
|
|
|