Pajero II - Dorobienie kluczyka do Mi¶ka z 1996r
sadki91 - 30-09-2012, 23:06 Temat postu: Dorobienie kluczyka do Mi¶ka z 1996r Witam
Dorobiłem sobie kluczyk do mojego mi¶ka za 20 zł, wszystko się otwiera idealnie, kluczyk normalnie chodzi w stacyjce tylko jest problem z odpaleniem, niedawno wyczytałem że w oryginalnym kluczyku jest jaki¶ chip czy cu¶, tyle że dorobienie kluczyka z "chipem" kosztuje 200zł!!!!
Ma może kto¶ jaki¶ patent na dorabiany kluczyk bez chipa?? Odrazu mówię że zbliżenie oryginalnego kluczyka do stacyjki nie skutkuje:-/
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam wszystkich mitsumaniaków:-)))
moniaquba - 30-09-2012, 23:45
Sposób jest chyba jeden musisz sobie dorobić klucz za 200zł...
plecho1 - 01-10-2012, 06:47
Zawsze można wyj±ć transponder immobilisera z oryginalnego klucza i przykleić go do anteny immobilisera która jest przy stacyjce. Wtedy będzie można odpalić auto każdym kluczem.
sadki91 - 01-10-2012, 17:18
dzięki kolego za radę, pokombinuje co¶ z tym:-))
Bushey - 15-11-2012, 00:12
Być może s± wersje klucza z immo lecz ja spotkałem wynalazek nie z chipem immo lecz ze zwykłym alarmem i centralnym w kluczyku poł±czonym z immobilajzerem - taki kluczyk z pilotem w jednym.
Jedyne, co trzeba pamiętać to, że je¶li auto się zamknęło takim pilotem to aby go uruchomić trzeba otworzyć tym samym sposobem.
Po prostu trzeba zdeaktywować alarm z immo.
W przypadku zamykania i otwierania kluczykiem bez uzbrajania alarmu nie ma problemu z uruchomieniem auta.
|
|
|