Carisma - Techniczne - carisma[1.8GDI] tłumik środkowy
radek8622 - 01-10-2012, 17:18 Temat postu: carisma[1.8GDI] tłumik środkowy Witam potrzebuje zmienić tłumik środkowy bo jest w opłakanym stanie.Jakich producentów polecacie w rozsądnej cenie max 250zł tylko nie bosal. Polmostrów,asmet ktoś może stowsował już?trzeba coś tam przerabiać w nich czy pasują idealnie? Carisma przed liftem 97r.GDI
xluki - 01-10-2012, 18:06
Mam u siebie tłumik kompletny POLMOstrów. Śmiga u mnie ponad rok. Jestem zadowolony, nie widać aby gdzieś korodował. Musisz się upewnić czy pasuje do GDI przedliftowego, kształt jest delikatnie inny w polifcie i może być różnie. U mnie nic nie trzeba było przerabiać, pasował idealnie.
radek8622 - 01-10-2012, 19:18
xluki, ale ty masz też model przed liftem tak? masz GDI.Ja mam też gdi przed liftem więc powinien pasować tak? Zobacz ty masz który model tłumika ten z tą szerszą puszką czy tą węższą? http://www.lollypop.websi...ki/P14129AL.jpg
mlun - 01-10-2012, 19:35
Sprzedawca będzie wiedział, który pasuje do Twojego modelu. Mi akurat mówił, że to nie ma znaczenie że jest płaski czy okrągły. To takie zdjęcia poglądowe i w katalogach są błędy.
Co do wytrzymałości to po roku nie widać śladów zużycia, także jak na tłumik za 100 kilka złotych jest ok. Jedyne co to zauważyłem trochę inny dźwięk tłumika niż oryginał.
DarknesS - 01-10-2012, 22:56
Ostatnio zmieniałem cały wydech razem z łącznikiem giętkim. Założyłem tłumiki firmy izawit. Przyznam szczerze, że zapanowała cisza w samochodzie A do 2500 obr mam delikatny pomruk końcowego. Polecam
xluki - 02-10-2012, 15:48
radek8622, ważne aby na łączeniu z katalizatorem był prosty, a czy jest plaski czy okragly to raczej nie ma znaczenia. Najlepiej upewnić się dzwoniąc do sprzedawcy.
|
|
|