[92-96]Colt CA0 - [CA1A 1.3 ]Znów niebieski dym z ruru wydechowej
coltjaro - 03-10-2012, 16:41 Temat postu: [CA1A 1.3 ]Znów niebieski dym z ruru wydechowej Witam,
miałem już 3 lata temu niebieski dymek z rury (jak rozumiem uszczelniacze ), dałem do remontu - planowanie głowicy, uszczelki, wymiana uszczelniaczy, było wszystko ok potem, nie brał ni kropli oleju, dziś sprawdzałem poziom oleju - zmniejszył się, patrzę na rurę wydechową - leci niebieskawy dymek
Teraz pytanie - na jaki czas powinien starczyć taki remont, czy teraz wystarczy że wymienią same uszczelniacze (lub ja sam - czy to trudne?), czy 3 lata i znów problem - znaczy źle wykonany remont lub kiepskiej jakości uszczelniacze?
Tovija - 03-10-2012, 21:30
Mogą być zużyte już uszczelniacze - zamienniki to już niestety nie ta sama jakość co oryginał. Jeżeli nie uszczelniacze to mogło dojść do przepalenie uszczelki w odcinku między kanałem olejowym a cylindrem ale raczej bym odrzucał tą ewentualność jeżeli przebieg przez te 3 lata nie zwiększył się o bardzo dużą wartość. Podaj przede wszystkim przebieg Colcika. Jeżeli jest w okolicach 250-300 to pierścienie uszczelniające tłok mogą się domagać już wymiany.
xdevex - 06-11-2012, 22:12
tez tak miałem zwłaszcza rano wymieniłem uszczelniacze i jest ok:) oczywiscie wpierw sprawdz kompresje.
|
|
|