To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - Przemieszczenie kontrolek klimatyzacji do dolnej kierzeni

Aussie - 09-10-2012, 14:37
Temat postu: Przemieszczenie kontrolek klimatyzacji do dolnej kierzeni
Mam nietypowy problem.... Chcialbym usunac fabryczne radio i w to miejsce wstawic radio z duzym dotykowym monitorem ktory pociagnaby rowniez kamere cofania, GPSa i inne bajery.

Problem polega na tym, ze nie mam na to miejsca.

radio mam standardowe na CD, ktore nie jest podlaczone do wyswietlacza u gory. natomiast ponizej gdzie prawdopodbnie wiekszosc z was ma kieszonke lub inne urzadzenie (widzialem CB radia) u mnie jest zmieniarka na 6 plyt.

Pomysl mam taki zeby usunac oryginalne radio oraz zmieniarke CD. W miejsce zminiarki przeniesc panel sterowania klimatyzacja a w uzyskana podwojna przestrzen powyzej zainstalowac duze radio.

czy ktos z was probowal takiego rozwiazania? czy kable i zlaczki z tylu sa wystarczajaco dlugie zeby siegnac do kieszeni ponizej? czy generalnie warto a moze macie inne patenty?

jawaldek - 09-10-2012, 15:26

Aussie napisał/a:
przeniesc panel sterowania klimatyzacja
jeżeli masz same kabelki to nie powinno być z tym problemu natomiast jeśli masz choć jedno cięgło z linką to odpuść sobie-->> piszę to na podstawie swojego Miśka 2,8 Pokrętła przedłużyłem natomiast tam gdzie jest linka do sterowania nawiewu 1) cyrkulacja 2) nawiew z zewnątrz jest pozostawiony i tylko wtajemniczeni :mrgreen: wiedzą gdzie rękę włożyć aby przełączyć
Może jako inspiracja zobacz

https://picasaweb.google.com/mudmania4x4/ModyfikacjeTurystyczneSamochoduMitsubishiPajero28TDI1995LongByWaldek#5664817924584977250

siersciunio - 09-10-2012, 20:27

Ja tak mam zrobione i działa perfekt.
Aussie - 10-10-2012, 01:47

U mnie cale sterowanie jest elektroniczne. Full automat wiec nie spodziewam sie zadnych linek. Czyli widze ze warto sprobowac:)

Swoja droga to juz kolejny raz kiedy Waldek zadziwiasz mnie swoimi konstrukcjami.

siersciunio - daloby jakies foty wrzycic?

kriss499 - 10-10-2012, 18:32

juz gdzies to sie przewineło na forum i z tego co pamietam nawet fotki były

http://forum.mitsumaniaki...highlight=radio

chyba Ci sie przyda..

niezamaco..

Aussie - 11-10-2012, 04:44

I tego mi bylo trzeba! Wielkie dzieki. szukalem wczesniej ale nic ne moglem wynalezc. nie ma to jak w temacie postu dobre slowa dobrac..... hehe :biggrin: