To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Archiwum - [Cari 1.8 GDI] Proszę Was o pomoc, chcę kupić Carismę 1.8 GD

foczasty - 09-10-2012, 19:24
Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Proszę Was o pomoc, chcę kupić Carismę 1.8 GD
Witam,

Jestem zdecydowany kupić Carismę 1.8 GDI, przeleciałem wiele stron, opini, dyskusji i forów, wyszło na Carismę (choć poprzedni tym to Modeo mk3 kombii 2.2)

Mam upatrzony jeden egzemplarz na razie, jak tylko będę miał sposobność na dniach się udać na oględziny to w zasadzie będę już musiał podjąć decyzję, auto stoi w Stargardzie Szczecińskim, ja jestem z Poznania.

Jeśli ktoś z Was jest z bliskiej okolicy i mógłby rzucić na nią okiem będę bardzo wdzięczny ;) )

http://moto.allegro.pl/mi...2691169468.html

Auto na zdjęciach wyglada jak z fabryki, coś dużą ma oglądalność na allegro... i jeszcze tam jest ...

Proszę o Wasze wszelkie opinie - z góry dziękuję ;)

plecho1 - 09-10-2012, 19:43

Moim zdaniem jest trochę za tania jak na taki stan i ofertę komisową. Ja w grudniu za swoją GDI z 1999r. ze słabszym wyposażeniem bez targowania wziąłem trochę ponad 10 tys zł a uwierz, że właściciele komisów na pewno też umieją liczyć.
ross - 09-10-2012, 21:45

A ja nie widzę na przednich błotnikach znaczka GDI. najbogatsza wersja a klimatyzacja ręczna?
bart1924 - 09-10-2012, 22:25

ross napisał/a:
A ja nie widzę na przednich błotnikach znaczka GDI. najbogatsza wersja a klimatyzacja ręczna?

Znaczek na błotnikach zniknął po liftingu, a klimatyzacja jest automatyczna ze wskazaniem temperatury na centralnym wyświetlaczu.

Tak jak napisał plecho1, cena rzeczywiście bardzo niska, nawet jeśli gość opuści kilka setek i doliczając opłaty (a przecież sprzedawca też musi zarobić).
Na zdjęciach mało widać ze względu na duży kontrast...

Saqu - 09-10-2012, 23:24

zdjęcia nic nie pokazują :P znaczki poznikały po drugim lifcie czyli okolice 2002r. jak weszły ciemne lampy i srebrne znaki.

i Ciekawe czemu na tylnym lewym rogu pojawił się znak GDI, którego być nie powinno być, i sprzedający poduchy powietrzne 2 dorzuca w gratisie, chyba do bagażnika :D

foczasty - 10-10-2012, 22:42

Dzięki za opinie ;-) Auto wydaje się podejżane, niby taki kąsek, a koleś sprzedać nie może...
Szukam dalej, gdybyście widzieli coś ciekawego dajce znać w tym wątku.

pozdrawiam

sebson - 11-10-2012, 09:13

kolego ale ogladalność to nie wszystko,to ze cos ma dużo wyświetleń nie znaczy ze jakis procent z tych ogladających ogladał auto na zywo,musisz pojechac i obejrzec,ja swoje auto wystawiłem juz 4 raz na sprzedaż i nie mialem nawet telefonu,a Ty patrzysz na liczbe wyświetleń,ja kiedys tez tak myślałem ze oglądało 1000 osob i nikt nie kupil-dziwne ale nie ma za bardzo co sie sugerowac,ogladający nie rowna sie kupujący,pozdrawiam
foczasty - 11-10-2012, 16:21

Jeśli nie jest się mechanikiem ani lakiernikiem, jak mam wykryć przy oględzinach / kupnie słabe punkty auta? Nie równe szpary między blachami, różne stopnie zarysowania lakieru na poszczególnych partiach auta, odchylanie uszczelek... tyle to wiem z grubsza. Ale w przypadku Carismy coś konkretnego?
Sebek - 20-10-2012, 22:40

Witam, ja sprzedaję swoją po 3.5 roku użytkowania czas na zmianę. :) Ewentualnie prośba o kontakt na priva.
MKonrad - 18-11-2012, 07:44

Witam, w styczniu przychodzą nam na świat bliźniaki :D
Niestety Carisma będzie za mała - więc czas na kombii.
Jeśli będziesz zainteresowany - napisz na priv.