To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS DID] klekot przy wyłaczaniu

kazek7518 - 10-10-2012, 07:26
Temat postu: [MSS DID] klekot przy wyłaczaniu
witam posiadam mss did 1.9 i ostatnimi czasy zauważyłem przy gaszeniu silnika metaliczny brzęk jakiś czas temu był mniej słyszalny a teraz mam wrażenie że słychac coraz mocniej :( .ma ktoś jakieś doświadczenie co może byc tego przyczyną :?:
plecho1 - 10-10-2012, 07:57

Najprawdopodobniej koło dwumasowe kończy swój żywot, czeka Cię jego wymiana lub całego kompletu sprzęgła.
drtymf - 10-10-2012, 09:49

Niekoniecznie dwumas.
Miałem podobnie jak kupiłem, sprzedawca wcisnął mi, że może to być poduszka pod silnikiem co wydawało się sensownym wytłumaczeniem.
W moim przypadku jednak winna okazała się niedokręcona śruba na podwieszce wydechu tej zaraz przy grodzi - w momencie gaszenia tarpnęło silnikiem i obijała się o blachę.

Polecam najpierw wjazd na kanał i obserwację gaszenia silnika czy coś się tam nie obija, możliwą przyczyną mogą też być wywalone poduszki silnika, najbardziej nim tarpie przy odpalaniu/gaszeniu więc tu bym gdzieś najpierw szukał zanim się za dwumas weźmiesz.

cns80 - 22-10-2012, 22:08

Najczęściej to jednak poduchy silnika. Któraś z dolnych albo lewa górna najszybciej.
joachim - 22-02-2016, 10:35
Temat postu: wymiana poduszek...
termat juz znany i był ale pytanie do Was mili co już to przerobili....chcę wymienić te poduszki silnika ale co wybrać żeby nie było gorzej niż jest...??
Bizi78 - 22-02-2016, 13:40

joachim napisał/a:
chcę wymienić te poduszki silnika ale co wybrać żeby nie było gorzej niż jest...??

Najlepszym i zarazem najdroższym wyborem to OE :? .

joachim - 22-02-2016, 14:03

Bizi78 napisał/a:
joachim napisał/a:
chcę wymienić te poduszki silnika ale co wybrać żeby nie było gorzej niż jest...??

Najlepszym i zarazem najdroższym wyborem to OE :? .
...po ile w orientował sie ktoś?
marecki338 - 22-02-2016, 20:25

przednia silnika jest zamiennik yamato . silnik tył niestety tylko oryginał (wkład tedgum pomyłka ) poszukaj na allegro można kupić do 200 zł serwis ponad 300.