[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - [CY3A 1.8] Termometr?
Drone - 12-10-2012, 16:18 Temat postu: [CY3A 1.8] Termometr? Na wielu filmikach na youtube widzę, że na szczycie wyświetlacza (pomiędzy zegarami) świeci się temperatura zewnętrzna.
U mnie jest tam pusto. Jakiś miernik temperatury zewnętrznej jednak na pewno mam, bo dzisiaj po odpaleniu auta dostałem komunikat, że jest możliwe oblodzenie drogi.
Zastanawiam się nad możliwymi opcjami:
1. Nie mam tego na wyposażeniu
2. Padła ta linia wyświetlacza
3. Trzeba to gdzieś włączyć.
Auto mam jeszcze na gwarancji. Lancer z 2010 roku (jeśli to ma jakieś znaczenie).
prosto - 12-10-2012, 18:01
jedno jest pewne ze termometr masz na pewno, a gdzie tkwi problem to juz niech inni sie wypowiedzą. moze sproboj sie skontaktowac z uzytkownikiem TOKYO - elektryk mitsubishi.
Trik - 12-10-2012, 23:08
Drone, Przelec przyciskiem INFO może w tej opcji na której smigasz akuratnie temp. zewn nie jest wyświetlana. Przynam, że do tej pory nie zwracałem na to uwagi czy wyświetla się w każdej opcji czy w którejś nie.
Lucas123w - 13-10-2012, 21:06
W M11 też wyświetla się non stop bez dodatkowych opcji. Drone zapewne wyświetlacz uległ awarii.
Drone - 19-10-2012, 23:16
Lucas123w napisał/a: | W M11 też wyświetla się non stop bez dodatkowych opcji. Drone zapewne wyświetlacz uległ awarii. |
Chyba ślepnę na stare lata
Zapatrzyłem się na filmy z youtube, gdzie termometr był na samej górze wyświetlacza.
A tymczasem u mnie wyświetlany jest na samym dole, obok wskazania który bieg jest wrzucony
Wszystko działa
Lucas123w - 20-10-2012, 11:09
hehehe to oko uległo awarii w takim bądź razie
Chongoblanco - 16-05-2017, 21:25
Witam,
postanowiłem napisać tutaj, żeby nie tworzyć podobnego tematu.
Moim problemem jest to, że na wyświetlaczu ( tam gdzie powinna być wyświetlana temp. zew. ) jest sama literka C + symbol oznaczający stopnie. Brak jednak jest wartości temperatury.
Czy ktoś spotkał się z takim problemem bądź wie o co tu może chodzić ?
Mitsubishi Lancer VIII 1.6 sedan, wersja Inform, z automatyczną klimatyzacją.
P.S Jak sprawdzałem po VIN to wyszedł mi taki kod:
AR9 WERSJA SPECJALNA NA RYNEK ANGIELSKI
Czy i w tym przypadku ktoś coś o tym wie ?
Edit.
Zdjęcie
Pozdrawiam.
[ Dodano: 30-01-2018, 16:46 ]
Podbijam.
tokyo - 31-01-2018, 00:02
sprawdz czy dziala czujnik temp zewnetrznej
a tak wogole tj anglik czy europa lub anglik przerobiony na europe
|
|
|