Nasze Miśki - Moja nowa Perełka Sigma
ElWoytas - 16-10-2012, 13:45 Temat postu: Moja nowa Perełka Sigma Witajcie,
Oto moja nowa perełka Sigma
my cars
Pozytywne komentarze mile widziane
Pozdrawiam
ELWoytas
Dread87 - 16-10-2012, 13:51
Zacna;) napisz cos wiecej o niej:) zapraszam do mojego;)
ElWoytas - 16-10-2012, 14:13 Temat postu: THX za ocenę :) No kolega też nie ma się czego wstydzić Niczego nie brakuje Myślałem, że w kolorze ciemnego granatu wygląda najfajniej ale w tym kolorze też jest apetyczny A o swojej perełce opowiem w najbliższym czasie gdyż to jej pierwsze dni pod moim blokiem Chyba zaraz pójdę ją umyć
A póki co wrzuciłem jeszcze jedno zdjęcie
Pozdrawiam
ELWoytas
GóR3K - 16-10-2012, 15:10
Witam kolejnego sigmowicza na forum ,autko kupione w kraju czy za miedza ?
Ogólnie ładna sztuka tylko wydeszek nie bardzo pasuje
t0m3k - 16-10-2012, 15:23
Witamy witamy zrób duzo fajnych fotek napisz jaka wersja, co ma , czego nie ma
BTW: ten wydech naprawde nie pasuje
lukasz12 - 16-10-2012, 22:27
Witamy, opisz autko trochę dokładniej i zrób zdjęcia. A czy widoczne obok Ałdi A6 to też twoje? :3
ElWoytas - 17-10-2012, 12:30 Temat postu: :) THX za opinie, fotki i dokładniejszy opis wrzucę w weekend jak będę miał chwilę czasu. Mitsu przybyło z Japonii do Niemiec w 1992 roku gdzie było użytkowane przez jednego właściciela. Następnie trafiło do Polski jako do drugiego właściciela, który zapragnął kupić nowe auto z salonu (mój Mitek miał iść podobno w rozliczeniu za marny upust 2000zł przy zakupie nowego auta). Podobno już się cieszyli w salonie, że pojawi się u nich Sigma i ktoś ją łyknie za śmieszny pieniądz I tu na szczęście pojawiłem się ja Dodzwoniłem się do ówczesnego właściciela w dniu, w którym miał zostawić go w rozliczeniu. I tak stałem się posiadaczem mojego krążownika To tak w skrócie Co do układu wydechowego został założony jeszcze w Niemczech. Czy się podoba? Każdy ma swoje zdanie. Na początku też myślałem, że będzie zalatywało "agrotjuningiem" ale na zdjęciach wygląda trochę bardziej obciachowo niż w rzeczywistości. Natomiast jeżeli chodzi o walory dźwiękowe jest przyjemny. Cichy, mruczy jak rasowy kot (zresztą jak usłyszała go moja żona pierwszy raz powiedziała - on mruczy jak nasz kot - A ja przestałem używać radio Co do A6 - tak też należy do mnie, posiadam jeszcze Micre K11(aut.).
lukasz12 - 17-10-2012, 14:10
Nie mogę się powstrzymać przed zadaniem tego pytania: Jak porównujesz atmosferę we wnętrzu Sigma vs A6 ?
Co do tłumika - ważne że fajnie mruczy, choć uważam że oryginał Sigmowy z wyglądu jest adekwatny - dyskretny, ale podkreśla że pod maską jest więcej niż 2.0
ElWoytas - 17-10-2012, 14:31 Temat postu: :) Co do atmosfery... Hmmm w Sigmie czuję się lepiej Moja żona też woli prowadzić Mitka Czy to o czymś świadczy mimo 12lat różnicy między autami???
lukasz12 - 17-10-2012, 15:02 Temat postu: Re: :)
ElWoytas napisał/a: | Co do atmosfery... Hmmm w Sigmie czuję się lepiej Moja żona też woli prowadzić Mitka Czy to o czymś świadczy mimo 12lat różnicy między autami??? |
Na razie będę dyplomatycznie milczał. Osoby z którymi trochę dłużej się znam wiedzą, o co chodzi Chciałem zapytać kogoś kto (jeszcze) ma bardziej obiektywne spojrzenie niż stali bywalcy forum (jestem tutaj ponad 6 lat
ElWoytas - 17-10-2012, 15:12 Temat postu: :) A ja jestem świeży na forum Moja odpowiedź nie świadczy o ocenie tych aut Na Sigme polowałem od 1,5roku , A6 posiadam od 0,5roku i wcale nie narzekam Oby dwa auta są w bardzo przyzwoitym stanie więc chodziło mi tylko o komfort, który jest na wysokim poziomie w oby dwóch autach mimo różnicy lat
moniaquba - 17-10-2012, 15:21
Jej.. jak Ty tą sigmę "wyrwałeś" Zupełny przypadek..
To jest automat?
ElWoytas - 17-10-2012, 15:27 Temat postu: :) Fakt, przypadek duży... Tak, to jest automat
wojtas - 18-10-2012, 07:15
Gratuluję nowego nabytku. Po zdjęciach można wywnioskować, że ECS (aktywne zawieszenie) jest klapnięte. Masz zamiar w przyszłości coś z tym zrobić? Bo jeśli chodzi o komfort, to bez sprawnego ECS-u raczej go nie uświadczysz.
ElWoytas - 18-10-2012, 07:32 Temat postu: :) THX. No niestety jest parę rzeczy do zrobienia ale i tak myślę,że ogólny stan jest przyzwoicie dobry Oczywiście mam zamiar się tym zająć (wszystko w miarę możliwości finansowych) tak aby wszystko było w przynajmniej baaardzo dobrym stanie. Czy naprawa ECS jest bardzo kosztowna?
|
|
|