To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Colt CJ1A nie chce zapalić

roza44 - 16-10-2012, 22:05
Temat postu: Colt CJ1A nie chce zapalić
Witam,

Zaprowadziłem Miśka do znajomego aby założyć sterowanie zamkami na pilota. Robił to już nie raz więc ryzyka nie było. Kumpel zdjął plastiki spod kierownicy i odłączył jedną z wtyczek z lewej strony... ponoć odpowiedzialną za tą komunikację.
Chciał spojrzeć jaki sterownik kupic... troche mial za ciemno wiec postanowił, że wyjedzie z garażu, ALE... i tu pojawia się PROBLEM: samochód od tego czasu nie chce zapalić.
Wszystkie kontrolki działąją prawidłowo (check engine znika). Rozrusznik kręci, ale nie zapala.
Znajomy nie ma pojęcia co jest nie tak, bo wszystko jest z powrotem podłączone, posprawdzał wszystkie kabelki i bezpieczniki i wszystko jest jak należy. Można powiedzieć, że nic nie było jeszcze robione.
Magia jakaś.
Co może być problemem? Czy aktywowało się jakieś zabezpiecznie immobilizera?
Proszę o pomoc, bo zamiast mieć otwieranie na pilota nie mam Colcika wcale :(

Odlączyliśmy klemę na minutę, aby zrobić reset komputera, ale to też nic nie pomogło :(

Samochód to Colt 1.3 16V 82KM , rok 2001 :)

Pozdrawiam

FTOrek - 18-10-2012, 08:00

Sprawdz iskrę,czy pompka podaje paliwo,czy wtryski pracują.
Jeśli to wszystko jest a dalej nie pali-aparat zapłonu.Powodzenia.

Bizi78 - 18-10-2012, 10:29

roza44 napisał/a:
Colt 1.3 16V 82KM , rok 2011

To w 2011r. jeszcze produkowali CJ1A :shock: :wink: .

roza44 - 19-10-2012, 12:03

Mechanik ze sprzętem (ponoć dobrym) zdiagnozował, że padł komputer :cry:
Czy to możliwe ?? Radzicie coś zrobić, sprawdzić co by mogło to potwierdzić lub wykluczyć?
Według mnie to trochę dziwne, bo kontrolka Check Engine się zapala i gaśnie normalnie.

Nr komputera to: MR507954
Ktoś ma dostęp do takiej części?

ps. Oczywiscie auto jest z 2001 roku.

[ Dodano: 29-10-2012, 20:13 ]
Udało się zakupić inny komputer i teraz pytanie. Jak zgrać nowy komputer z immobliserem? Ktoś ma doświadczenie w tym, bądź może kogoś polecić? Jakie koszty?