To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Silver Surfer v6

Pato89 - 18-10-2012, 14:03
Temat postu: Silver Surfer v6
I przyszedł długo oczekiwany przeze mnie moment, po ponad rocznym bujaniu się bez auta wreszcie znowu mam swoje cztery kółka ;) Dłuuuugo bo chyba z pół roku szukałem colta/lancera 1.6/1.8 (92-96) a znalazłem galanta 2.0 v6 96' :D ok 375 km jak dobrze pamiętam, pociągiem ze Szczecina do Wrocławia, z Wrocka do Świdnicy PKSem - powrót: na kołach :)
Przesiadka z "gołego" colta 1.3 na nieźle wyposażonego gala dostarczyła mi kłopotów m.in z parkowaniem :D Tak się prezentował w parę dni po kupnie ;)

Przebieg (ciekawy czy oryginalny :twisted: )

W środku dość zadbany, podobno nie palone. Fotel kierowcy jest tylko wytarty od wsiadania i wysiadania.

I tu już z pospawanymi mocowaniami wydechu (strasznie wisiał) i oklejony naklejkami MM :)

Fragu - 18-10-2012, 14:09

Prezentuje sie swietnie, zawsze mi sie podobaly te gale, musze kiedys sobie takiego sprawic :) ) Szerokosci!
Xsystoff - 18-10-2012, 14:25

Czekalem kiedy zalozysz temat :D Nie widzialem jeszcze tak zadbanej tej generacji Gala 8) Hak wywal, bo strasznie szpeci tyl :)
Drzemacz - 18-10-2012, 19:12

:shock: Krzysiek temat założył wkońcu.
Mi też ten hak tam nie pasuje bez niego było by zdecydowanie o wiele lepiej :wink:
podobny zabieg z usunięciem haka przeprowadziłem u siebie i nie żałuje :twisted:
a tak pozatym całkiem zadbany egzemparz (widziałem na żywo :biggrin: )
pare pierdół jest do zrobienia jak to w każdym samochodzie, ale wszystko sie ogarnie prawda krzysztofie...? :twisted:

jacek11 - 18-10-2012, 20:22

Wygląda na zadbanego :) jak tam z rudą na kielichach?
Pato89 - 18-10-2012, 20:24

Drzemacz napisał/a:
pare pierdół jest do zrobienia jak to w każdym samochodzie, ale wszystko sie ogarnie prawda krzysztofie...?

No a jaaak! :D
na chwilę obecną: pospawane mocowania wydechu, wymieniłem filtry powietrza, oleju i paliwa razem z filtrami gazu i regulacją instalacji, płukanka silnika preparatem valvoline'a, miśka zalałem Valvoline Max Life 10W40 zgodnie z radami Drzemacza i Rafała :)
Co do w planach do zrobienia: misiek czeka na wizytę u Pana Sławka i zabieg zalepienia dziury niedaleko kielicha, oczyszczenie z rdzy i zabezpieczenie wszelkich małych ognisk rudej na nadkolach itp potem zajmę się tylnym kołem bo wydaje mi się że zaczyna się odzywać i jest tam lekki luz :/ do sprawdzenia świece bo na luzie delikatnie telepie, podszarpuje. W grudniu przegląd i zobaczymy co jeszcze wyjdzie :D
Misiek w tym miesiącu dostał też zimówki z felgami :) z podziękowaniem dla Łukasza
Mała przymiarka

I fotka po wymianie filtrów, oleju i oczyszczony pod maską :)

Dziś zamontowałem radyjko, może ktoś wie od czego zacząć jeśli mi się antena automatycznie nie wysuwa? :)

jacek11 napisał/a:
Wygląda na zadbanego :) jak tam z rudą na kielichach?

Nie ma tragedii :)

Koło prawego jest takie cuś:P ale miś już czeka w kolejce na zabieg :D

jacek11 - 18-10-2012, 20:31

na początek sprawdź,czy prąd do niej dochodzi :)
k@rol - 20-10-2012, 19:41

Piękna sztuka, bezawaryjności życzę :)
Pato89 - 20-10-2012, 20:05

k@rol napisał/a:
Piękna sztuka, bezawaryjności życzę :)

Dziękować :D zdaje mi się albo masz te same felgi co ja z zimówkami?:> ET 35? Jak się sprawują? Bo ja na nich jeszcze nie jeździłem.

k@rol - 20-10-2012, 22:34

Na felach mam balony więc ciężko je pokrzywić :wink: nie narzekam :) ,
Pato89 napisał/a:
ET 35?

szczerze powiem że nie pamiętam :oops:

Pato89 - 21-10-2012, 20:36

jacek11 napisał/a:
na początek sprawdź,czy prąd do niej dochodzi

Prąd nie dochodzi do anteny :/
Dzisiaj misiek mnie zawiódł, nie odpalił rano - rozładowany akumulator - co to spowodowało? nie wiem, odłączyłem radio póki co bo jest podpięte na stałe nie pod stacyjkę. Odpaliłem go na kable trochę pochodził i miał na zgaszonym 12,7V. Stał z 2 godziny i miał 12,4V na zgaszonym, po przejażdżce do sklepu ma 12.8V, na odpalonym ponad 14V trzyma więc ładowanie chyba jest. Czyżby aku się kończył?

Hugo - 21-10-2012, 21:39

Pato89 napisał/a:
Czyżby aku się kończył?
Na to wygląda.
Pato89 - 22-10-2012, 12:09

dziś rano trzymał na zgaszonym 12,5V i odpalił bez problemu, pochodził chwilę po zgaszeniu było znowu 12,8V które powoli spadało do 12,5V. Zmierzyłem także podczas kręcenia i nie spadało poniżej 10,4V - z tego co słyszałem to tak powinno być ale ile w tym prawdy? Właśnie wyciągnąłem akumulator do ładowania, radio podłącze pod stacyjkę i zobaczymy co będzie dalej :)
k@rol - 22-10-2012, 18:07

Poczyść klemy ja na "-" miałem taką niewidzialną maź przez co też nie chciał palić po nocy, myślałem że bakteria pada a tu taka prosta sprawa :wink:
Pato89 - 22-10-2012, 18:46

k@rol napisał/a:
Poczyść klemy

Klemy przeczyściłem już wczoraj, ojciec mi je czymś posmarował :D aku na razie jest ok więc raczej radio go rozładowywało, teraz jest odłączone i aku nie pada póki co. Muszę dostać się do kabla od stacyjki i pod niego radio podpiąć, słyszałem że można też pod zapalniczkę podłączyć radio? ale z tego co widzę na zgaszonym jest tam małe napięcie ok. 0,4 więc też może rozładowywać?