To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Nowa Mazda 3

gzesiolek - 19-10-2012, 13:52
Temat postu: Nowa Mazda 3
http://moto.pl/MotoPL/51,88389,12701611.html?i=0

Patrzac na design to za pare lat przesiadam sie z Miska na Madzie ;)

JCH - 19-10-2012, 14:49

gzesiolek napisał/a:
Patrzac na design
Eeeee... brzydka :P
gzesiolek - 19-10-2012, 15:07

JCH, akurat wole CX-5 lub 6...
ale porownujac do nowych tworow Mitsu... (Outek III/Mirage)
No sam przyznaj co bys wolal...

JCH - 19-10-2012, 18:20

Obecne CX-5 - pewnie tak, wolałbym. Ale jeśli pójdą w ślady tej nowej "3" to wyjdzie jakaś pokraka :roll:
Ale to tylko rzecz gustu, jednemu się podoba, drugiemu nie :)

Marianekk - 19-10-2012, 18:35

Znając Mazdę zmieni się sporo, popatrzcie jak wyglądała 6 Tekeri a jak już wygląda produkcyjnie.
Jedyne co mi się nie podoba w 3 to ze wszystkie modele w Mazdzie chyba będą wyglądać prawie tak samo przez ten wlot na chłodnicy.

Marcin-Krak - 20-10-2012, 12:52

Przód lekko przesadzony się wydaje.
Ale Mazda w porównaniu do Mitsu zupełnie obiektywnie pisząc (nie dlatego, że sam mam teraz, co mam) robi ładniejsze auta.
I przede wszystkim mamy wybór w praktycznie każdej klasie ładne auto Mazdy (może nie piękne) - a w przypadku Mitsu? Trochę kiepsko.

gzesiolek - 22-10-2012, 14:38

Marcin-Krak, u mnie przy zakupie auta w finale byly wlasnie:
Lancer 4D 1.5 Invite i Mazda 3 4D 1.6 (wersji nie spamietam, ale najslabsza z malymi dodatkami)

I Lancer wygral dostepnoscia (z placu) i finansowaniem (50/50/24, w Mazdzie bylo tylko 50/50) i obszernoscia kabiny, zwlaszcza z tylu...

No i troszke mi sie bardziej podobal z zewnatrz;)

Wewnatrz Madzia lepiej wykonczona i znacznie cichsza...

No ale aktualne auta... Mazda wygrywa na calym froncie...

Marianekk - 22-10-2012, 15:38

Przód będzie wyglądał mniej więcej tak:

zdjęcie kolegi z MS http://www.mazdaspeed.pl/...28159#p2428159.
Nie zapominajcie ze do tego jeszcze trochę czasu i 3 jeszcze inaczej może wyglądać,
a w miedzy czasie wyjdzie pewnie nowy Lancer.

Marcin-Krak - 22-10-2012, 15:41

Marianekk napisał/a:
a w miedzy czasie wyjdzie pewnie nowy Lancer.

Jak będzie wyglądał jak nowy Outek, to nie wróżę Mitsu sukcesu jaki osiągnął Lancer.
Który imho spowszedniał, jest go zdecydowanie za dużo na ulicach i jakoś tak dośc szybko prysł ten zachwyt jaki wywoływał na początku.

gzesiolek - 23-10-2012, 11:25

Marcin-Krak napisał/a:
Który imho spowszedniał, jest go zdecydowanie za dużo na ulicach i jakoś tak dośc szybko prysł ten zachwyt jaki wywoływał na początku.

Mow za siebie... mi tam sie nadal moj Misiek podoba... :mrgreen:
I jednak jesli chodzi o wyglad zewnetrzny to wiecej ludzi jest na TAK niz na NIE

Uwex - 23-10-2012, 14:38

Marcin-Krak napisał/a:
spowszedniał,
- toć będzie powoli 5 lat, jak jest w produkcji, więc nic dziwnego :wink:
maniax86 - 23-10-2012, 20:39

ta madzia ze zdjęć jest piękna... już obecna generacja w wersji sedan bardzo mi się podoba.... ale jednak wygrał lancer..... no nie wiem czy lancer aż tak spowrzechniał.... w porównaniu do golfa, octavii, ibizy, fabii itp.... to można uznać że lancer to wciąż auto niszowe :wink:
RalfPi - 24-10-2012, 09:16

Hejka, a wiecie jak jest z serwisowaniem i eksploatacją Mazdy (np. 3)?
Ja tam na Lancera narzekać nie mogę :)Przynajmniej do tej pory.
Może Mazda jest nieco droższa...?

PS W Szczecinie, stosunkowo jest dużo więcej Lancerów niż Mazd.

Bart2001 - 24-10-2012, 09:54

Jeżeli do tego design-u dodadzą 2 litrówkę Skyactive to w przyszłości też wchodzę w ten model.
gzesiolek - 24-10-2012, 14:48

RalfPi, Mazda jest nieco droższa, jak chcesz zrównać wyposażenie to nawet wiecej niz nieco...
Jak kupowalem Lancera 1.5 Invite to odpowiednik w wyposazeniu od Mazdy czyli 3 z 1.6 byl 10tys PLN drozszy... w podobnej cenie byla najnizsza wersja wyposazenia (odpowednik Informa)...

Co do niezawodnosci to Madzia jest znacznie bardziej ceniona niz Mitsu... a koszty serwisowania są podobno zbliżone (ceny części też w ASO wysokie choć może nie aż tak jak słynne sprzęgło ASX)

Co do popularnosci, to nowych 3 po ostatnim FL jest baaaardzo malo... sprzed FL nieco lepiej, ale i tak podobnie do Lancera...