To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Tuning - Regulator ci¶nienia paliwa - TUNING, czy aby napewno??

Anonymous - 28-12-2006, 09:11
Temat postu: Regulator ci¶nienia paliwa - TUNING, czy aby napewno??
Witam
Znalazłem ostatnio na Allegro http://allegro.pl/item151...sor_wejdz_.html
Regulator ci¶nienia paliwa. Czy to co¶ daje?? Gdzie dokładnie się takie co¶ montuje w układzie paliwowym??

Proszę o rozja¶nienie mi umysłu...

pozdro
SebaD

kiepuczi - 29-12-2006, 02:13

czy aby na pewno??
Dobre pytanie, bo regulator dobry powinien dzialas w stosunku 1:1, czyli podnosic cisnienie paliwa na szynie wraz ze wzrostem cisnienia doladowania , wiele uniwersalnych regulatorow dostepnych na rynku niestety nie daje takiej mozliwosci i bedziemy jezdzili albo caly zcas na bogatej mieszance albo na ubogiej.
warto sie spytac spzredawcy co oferuje, jesli wogole bedzie wiedzial o czym mowimy.
Poza tym regulator sam montuje sie w miejscu seryjnego regulatora, ktory zawsze znajduje sie przy szynie paliwowej.

Anonymous - 31-12-2006, 17:56

Co za strata!! Nie ma czerwonych!!!
¦wietny pomysł z tym manometrem - dodaje temu urz±dzeniu powagi. (Przypomniało mi się "Kobyszczę" Lema)

Bartek - 31-12-2006, 18:53

Całkiem poważnie - sam regulator da tyle samo co sławetne czipy-rezystory - pozwoli wzbogacić/zubożyć mieszankę paliwowo-powietrzn±......

Niezbędny jest po głębokich zmianach mechanicznych, razem z większymi wtryskami, wydajniejsz± pomp± i dostosowan± map± paliwa.......

Anonymous - 01-01-2007, 21:11

No i to co już napisał kiepuczi: dla wzrostu osi±gów oprócz dodatku paliwa przydałoby się trochę więcej powietrza.
saphire - 01-01-2007, 21:15

...lub dodatku/utleniacza do paliwa który to powietrze może w procesie spalania dodatkowo dostarczyć.
Krzyzak - 02-01-2007, 15:31

regulator cisnienia paliwa siedzi na koncu listwy wtryskowej w kazdym Misiu