To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - Koło pasowe ??

Patrykus - 23-10-2012, 11:29
Temat postu: Koło pasowe ??
Witam Was zacni forumowicze. :)
Zatem oświadczyć chciałbym, iż mam kolejny problem ze swoim ponaddźwiękowym i ponadczasowym pojazdem jakim jest Eclipse z 92r z nadzwyczajnie zrywnym i nie przeciętnym silnikiem o pojemności dwóch tysięcy cm3 4G63bolt.

Wymieniłem koło pasowe ponieważ się rozwulkanizowało i waliło, tak waliło, że wytarło i wyszerbilo dolną obudowe rozrządu.
Wymieniłem koło. Używane to koło. Lecz patrzę i oglądam i stwierdzam, że w przyzwoitym stanie. Więc założylem to koło. Fajne koło. Lecz urwalem jedna śrubę przy dokręcaniu... Moja wina wiem.

Lecz nie wiem jak się pozbyć tej śruby gdyż w zawodzie mechanika nie jestem aż tak doświadczony. Zrobilem na nowym kole pasowym z 35 km, po odpaleniu nie walilo bylo ok w czasie jazdy tylko kiedy dodaje gazu wali jak poprzednie.. lecz na luzie jak dodaje gazu i spogladam na nie równo się kręci a poprzednie latało na wszystkie strony.. Prawdopodobnie czeka mnie zakup nowego kola?

mazda10000 - 23-10-2012, 15:46

Podjedź do jakiegoś warsztatu to ci wykręcą urwaną śrubę, ewentualnie na allegro są zestawy do wykręcania takich urwanych śrub, ale trochę kosztują
Maretzky85 - 23-10-2012, 16:09

Patrykus, mam ze 4 takie koła w dobrym stanie i pewnie jestem w stanie Ci wyciągnąć tą urwaną śrubę :)
Seboooo - 23-10-2012, 23:10

szlifujesz je od góry i od dołu jak odkrecisz i zdejmiesz koło pasowe zakładasz jakis klucz który jest mechanicnie zaciskany i odkrecasz bez problemu :)
Patrykus - 29-10-2012, 21:07

Odkrecilem juz tą srube i wkrecilem nową.. Lecz po wymianie jak pisalem wczesniej dalej jest cos nie tak.. Jak silnik się nagrzeje i dodaje gazu jest hurgot identyczny jak na rozwalonym kole, do tego doszły obroty które nie opadają. na 1.5 tyś. :doubt: :doubt:

[ Dodano: 05-11-2012, 00:09 ]
Wie ktoś co to może być?