Carisma - Techniczne - tarcie koła o nadkole
Daro2404 - 25-10-2012, 19:44 Temat postu: tarcie koła o nadkole Witam Od dwóch dni pojawił mi się problem gdyż przy maksymalnym skręcie w lewą lub prawą stronę koło trze mi o nadkole Nigdy wcześniej nie miałem takiego problemu . Co robić ?? Czy jest może jakiś ogranicznik sketu który się reguluje a jeśli tak to gdzie go szukać i jak regulować ?? czym może być spowodowane to tarcie ?? Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje i mam nadzieje że pomoże mi ktoś rozwiązać ten problem .
robertdg - 25-10-2012, 20:23
A nie zmieniałeś ostatnio kół
rzoberto - 25-10-2012, 20:25
A może nadkole się opuściło
Daro2404 - 25-10-2012, 20:41
robertdg napisał/a: | A nie zmieniałeś ostatnio kół |
Zmieniałem te co miałem na tyle wrzuciłem na przód a z przodu na tył ale rozmiar opon i felg na przodzie i tyle są takie same
[ Dodano: 25-10-2012, 20:42 ]
rzoberto napisał/a: | A może nadkole się opuściło |
Jak mogło się opuścić nadkole ?? Nadkole z tego co kojarze to jest przykręcone na 5 śrób albo jeszcze więcej
gulgulq - 26-10-2012, 07:16
zamień z powrotem i sprawdź
jeśli przestanie trzeć to przyczynę musisz szukać w oponach lub felgach
remi - 26-10-2012, 23:16
plastikowe nadkole trzyma się za pomocą plastikowych zatrzasków płyty pod silnikiem, może któraś z tych spinek puściła i nadkole się obluzowało. Zobacz, czy wszystko się tam twardo trzyma.
Daro2404 - 28-10-2012, 12:01
remi napisał/a: | plastikowe nadkole trzyma się za pomocą plastikowych zatrzasków płyty pod silnikiem, może któraś z tych spinek puściła i nadkole się obluzowało. Zobacz, czy wszystko się tam twardo trzyma. |
temat zamknięty już naprawiłem . Jeden z uchwytów trzymających nadkole przesunąłem na dalszą dziure i tym samym nadkole się troche odsunęło i teraz nie trze .
Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
|
|
|