Pajero II - Przestało grzać centralne ogrzewanie w Miśku !!! Pomocy !!!
pajerak - 02-11-2012, 18:09 Temat postu: Przestało grzać centralne ogrzewanie w Miśku !!! Pomocy !!! Witam !!! Zauważyłem, że od pewnego czasu przestała mi grzać przednia nagrzewnica w Miśku!!! Ujawniłem ,że pękł mi górny wąż idący od chodnicy do głowicy skąd lekko sączy sie płyn chlodzący!!! Wąż juz zamówiony i teraz ciekawi mnie czy to może być przyczyna ,ze układ sie zapowietrza ??? Nadmieniam,że tylna nagrzewnica chodzi bez problemu !!! Pozdrawiam !!!
jawaldek - 02-11-2012, 20:07
pajerak napisał/a: | Ujawniłem ,że pękł mi górny wąż idący od chodnicy do głowicy | a jakie miałeś wskazania na zegarach?? Jeśli tylko grzanie przestało działać to mały pikuś wobec ewentualnej usterki głowicy. Dużo Ci tego płynu ubyło?? I obyś miał tylko do wymiany pęknięty wąż -->> po wymianie, uzupełnieniu płynu i odpowietrzeniu powinna już działać nagrzewnica. Do przyjścia nowego węża "doktor taśma" powinna doraźnie pomóc.
pajerak - 02-11-2012, 20:51
Wskazania temperatury są oki . Płynu nie dużo ubyło a tak wogóle to pilnowałem stanu !!! Ale mówisz że mogło to być przyczną nie grzania jak trzeba w aucie ???
Robert09 - 13-11-2012, 22:09
nawet przy małym ubytku płynu przednia nagrzewnica nie grzeje, czasem grzeje dopiero na wysokich obrotach; tylna jest o wiele niżej i tam płynu nie brakuje; jak naprawisz nieszczelność i uzupełnisz chłodziwo - będzie dobrze
|
|
|