Carisma - Techniczne - [Cari 1.9DI-D] Kilka pytań
Faraday - 08-11-2012, 09:08 Temat postu: [Cari 1.9DI-D] Kilka pytań 1. Wczoraj zmieniałem olej w skrzyni biegów. Obok korka wlewu oleju był jakiś czujnik. Czy to jest czujnik włączający światła cofania?
2. Przy niskich temperaturach na zewnątrz, mam problem z włączaniem świateł cofania. Zapalają się, ale trzeba trzymać wajchę aby nie zgasły. Same światła może nie są problemem, ale z powodu ich braku, nie włączają się także czujniki cofania.
3. Czy mechanizm zmiany biegów należy konserwować czy smarować w jakiś sposób? Wszystko działa niby dobrze, ale biegi wchodzą jakoś tak... niefajnie
4. W jaki sposób można zamontować dodatkową lampkę wewnętrzną? Chodzi o tą z przodu, nad lusterkiem. Zamówiłem taki element, ale jest to tylko jedna część. Mam wrażenie, że czegoś brakuje (jakichś zatrzasków lub czegoś w tym rodzaju).
5. Jak dobrać się do żarówek oświetlających panel ogrzewania? Próbowałem go rozebrać ale przeszkadzały pokrętła i nie wiem jak sobie z nimi poradzić.
ustas - 13-11-2012, 21:50
Cześć!
3.Nigdy nie miałem z tym problemów i nie konserwowałem (mam już drugą Cari Did)
4.Mogę się tylko domyślać,że nie zakupiłeś kompletnego oświetlenia. Nie mam pewności,ale chyba montaż jest na śrubki-sprawdzę.
5.Jeśli dobrze pamiętam,to trzeba rozebrać środkową konsolę.Potem bez problemu odkręcisz i wyciągniesz panel.Trochę czasu na to potrzeba,ale nie jest to trudne.Poszukaj na forum instrukcji demontażu,żeby niczego nie uszkodzić.
Xiah - 14-11-2012, 00:09
środkowe pokrętła poprostu ściagasz
|
|
|