To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - alarm

qss - 29-12-2006, 16:07
Temat postu: alarm
mam do was takie male pytanko a wlasiwie to 2 :/ kupilem sobie niedawno mojego Galanta i ... ma odlaczony alarm ... wiec moje pytania brzmia :
1. gdzie sie podlancza alarm <lol> (stary wlasciciel mowil ze mechnik mu odlaczyl jakis 1 kabel wiec gdzie go moge znalesc ?:/)
2. podobno cos nie tak w tym alarmie bylo ze sterownikiem i ciagle 'pipkal' wiec ... jak to wymienic mi ile taka czesc by mnie kosztowala ?

z gory dziekuje za pomoc :)

[ Dodano: 06-01-2007, 09:35 ]
nie doczekalem sie odpowiedzi na glupie pytania ... to moze zadam jakies madrzejsze oO
dodam tylko ze jest to orginalny alarm i jest tym samochodzie od poczatku jego istnienia ... wiec :

1.gdzie znajduje sie sterownik tego alarmu ? ile kosztuje nowy/uzywany? gdzie go mozna kupic ?

Anonymous - 27-01-2007, 19:29

po otwarciu maski po lewej stronie są bespieczniki miedzy innymi od alarmu te okrągłe (jak djody) sprawdz czy je masz moż poprostu ktoś je wyjął -alarmu napewno nie można odłączyć jednym kablem
JaGrab3 - 28-01-2007, 20:30

Ja mam cos takiego jak przewod serwisowy, podlacza sie go do masy i caly alarm jest wylaczony. W roznych miejscach sie go wypuszcza, chyba najczesciej gdzies pod dywanikiem lub za konsolą z przodu, zeby w razie czego szybciutko się dało wyłączyc...