To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Problem ze zwijaczem pasów

MotoManiak - 09-11-2012, 21:08
Temat postu: Problem ze zwijaczem pasów
Witam :D
Jestem tu nowy i na wstępie chciałem powiedzieć, że jestem pod wrażeniem ilości postów znajdującym się na tym forum odnośnie Galanta, to chyba jedyne takie forum z tak dużą ilością przydatnych informacji. :D
A teraz co do auta. Mam problem ze zwijaczem pasów kierowcy (pasażera też ale w mniejszym stopniu) pas po prostu nie chce się zwijać, i po każdym odpięciu pasa musze go ręcznie zwijać, auto nie jest stare no ale zwijacz już się wyrobił. I tu moje pytanie, czy da się coś z tym zrobić? Czy w grę wchodzi tylko wymiana?

Jackall - 09-11-2012, 21:42

Spróbuj najpierw wyczyścić pas, jak jest zabrudzony to właśnie słabo się zwija.
MotoManiak - 09-11-2012, 21:59

Ok, spróbuje.
Hugo - 09-11-2012, 22:09

Ze zwijaczem jest wszystko w porządku. Brudny jest pas (jak pisze Jackall), a najważniejsze zabrudzona jest przelotka na słupku. Kawałek papieru ściernego i spokój na kilka tygodni. Niestety to zmora każdego japończyka te mozolne zwijanie się pasów.
Dread87 - 09-11-2012, 22:16

Albo sprobuj podniesc troche do gory ta prowadnice pasa, pokrec nia i sprawdz czy wtedy normalnie sie zwinie, ja tak mialem, poruszalem wszystkim i mam do dzis spokoj od 2 lat:)
MotoManiak - 09-11-2012, 22:24

A żeby się dostać do tych prowadnic itd. to trzeba zdjąć ten plastik ze słupka czy da się bez?
Dread87 - 09-11-2012, 22:49

Prowadnice widac jak siedzqac na foteli kierowcy, obrocisz glowe w lewo;) chodzi o ten trojkatny element przez ktory przelatuje pas
MotoManiak - 10-11-2012, 10:15

No tak, dzięki :)
Faktycznie pomogło! Dzięki, nawet bym na to nie wpadł że sam,o czyszczenie wystarczy. :)