Forum ogólne - Skradziono EVO IX
sampler - 12-11-2012, 08:39 Temat postu: Skradziono EVO IX z forum autoklubu
Skradziono EVO IX
Sunderland86 - 12-11-2012, 09:30
Szok!! Przy tym hotelu jest monitoring więc niech jak najszybciej to policja obada.
Krzysek - 22-12-2012, 00:26
Auto kolegi, nic w temacie sie nie ruszyło. Do tej pory to pewnie już pocięte i rozebrane
Dzień przed kradzieżą płyte karbonową pod silinik założył... Prwie 400 koni tam było.
Olivia - 22-12-2012, 14:07
Wg. mnie takie samochody nie kradnie się po to aby je pociąć. Ale na zamówienie.
Tomek - 22-12-2012, 17:17
takie idą albo na wschód albo na przeszczep
radek79 - 24-12-2012, 16:02
tomek84 napisał/a: | takie idą albo na wschód |
jadą na Litwę na naczepie tira ,który wiezie pszczoły luzem tam do auta dorabiają kluczyki i dokumenty,polak później się cieszy że kupił taniej wraca do Polski,oni jadą za nim i kradną mu auto z pod domu i wracają nim z powrotem , niech to będzie przestroga dla wszystkich którzy mają tam zamiar nabyć auto
cwaniak - 24-12-2012, 17:54
radek79, bez obrazy, ale masz bujna wyobraźnie na ten tema. pierwszy raz słyszę taką niesamowita historie na temat aut z Litwy. Jak już auto skradzione w trafi na Litwę to jest od razy pakowane na wagon i wysyłane dalej na wschód. A etapem końcowym jest w tym przypadku Białorus, Ukraina, Rosja, Kazachstan. Litewscy handlarze by nie pozwolili na taki przekręt, bo stracili by za dużo klientów. Uwierz mi bo na Litwie spędziłem kilka ładnych lat
i9i - 24-12-2012, 19:37
cwaniak napisał/a: | Litewscy handlarze by nie pozwolili na taki przekręt, bo stracili by za dużo klientów. |
Ale pojedynczych amatorów szybkiego zarobku też tam nie brakuje i ich akurat nie obchodzi niczyj interes po za swoim. A kilka razy sprzedać to samo auto nikt nikomu nie zabroni. Oszuści i cwaniacy są wszędzie, tylko jedni na nich nie trafiają, drudzy wręcz odwrotnie, a trzeci tylko słyszeli.
radek79 - 24-12-2012, 21:03
cwaniak napisał/a: | radek79, bez obrazy, ale masz bujna wyobraźnie na ten tema |
jestem na litwie czy ukrainie kilka razy w miesiącu i wiem co piszę
[ Dodano: 24-12-2012, 21:09 ]
cwaniak napisał/a: | Jak już auto skradzione w trafi na Litwę to jest od razy pakowane na wagon i wysyłane dalej na wschód. A etapem końcowym jest w tym przypadku Białorus, Ukraina, Rosja, Kazachstan. Litewscy handlarze by nie pozwolili na taki przekręt, bo stracili by za dużo klientów. Uwierz mi bo na Litwie spędziłem kilka ładnych lat |
to jaki masz % z auta jak wiesz gdzie idą dalej
cwaniak - 24-12-2012, 23:24
i9i, radek79, ja na Litwie spędziłem 7 lat (posadzki przemysłowe). W Kownie jest największa (przepompownia) aut zachód-wschód. Tam auta stoją na tirach po 8-10 szt na jednej lawecie, a lawet nie sposób przeliczyć na pewno nie mniej jak 1-tyś. Naprawdę warto się wybrać nie tylko na giełdę. Tam często policja sprawdza auta stojące na lorach.
Szybciej w Polsce na giełdzie kupisz lewe auto niż na Litwie.
Olivia - 29-12-2012, 11:38
Przez gąsiory przechodzi cały tranzyt samochodów będących jeszcze na kołach i już w częściach które trafiają przede wszystkim do Rosji. To największy odbiorca aut używanych na wschodzie bez względu na cenę.
Takie auto jak te skradzione Evo idą na zamówienie lub w ostateczności jak ktoś wcześniej napisał na części.
|
|
|