To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Skradziono EVO IX

sampler - 12-11-2012, 08:39
Temat postu: Skradziono EVO IX
z forum autoklubu

Skradziono EVO IX

Sunderland86 - 12-11-2012, 09:30

Szok!! Przy tym hotelu jest monitoring więc niech jak najszybciej to policja obada.
Krzysek - 22-12-2012, 00:26

Auto kolegi, nic w temacie sie nie ruszyło. Do tej pory to pewnie już pocięte i rozebrane :? :|

Dzień przed kradzieżą płyte karbonową pod silinik założył... Prwie 400 koni tam było.

Olivia - 22-12-2012, 14:07

Wg. mnie takie samochody nie kradnie się po to aby je pociąć. Ale na zamówienie.
Tomek - 22-12-2012, 17:17

takie idą albo na wschód albo na przeszczep
radek79 - 24-12-2012, 16:02

tomek84 napisał/a:
takie idą albo na wschód

jadą na Litwę na naczepie tira ,który wiezie pszczoły luzem tam do auta dorabiają kluczyki i dokumenty,polak później się cieszy że kupił taniej wraca do Polski,oni jadą za nim i kradną mu auto z pod domu i wracają nim z powrotem , niech to będzie przestroga dla wszystkich którzy mają tam zamiar nabyć auto

cwaniak - 24-12-2012, 17:54

radek79, bez obrazy, ale masz bujna wyobraźnie na ten tema. pierwszy raz słyszę taką niesamowita historie na temat aut z Litwy. Jak już auto skradzione w trafi na Litwę to jest od razy pakowane na wagon i wysyłane dalej na wschód. A etapem końcowym jest w tym przypadku Białorus, Ukraina, Rosja, Kazachstan. Litewscy handlarze by nie pozwolili na taki przekręt, bo stracili by za dużo klientów. Uwierz mi bo na Litwie spędziłem kilka ładnych lat
i9i - 24-12-2012, 19:37

cwaniak napisał/a:
Litewscy handlarze by nie pozwolili na taki przekręt, bo stracili by za dużo klientów.

Ale pojedynczych amatorów szybkiego zarobku też tam nie brakuje i ich akurat nie obchodzi niczyj interes po za swoim. A kilka razy sprzedać to samo auto nikt nikomu nie zabroni. Oszuści i cwaniacy są wszędzie, tylko jedni na nich nie trafiają, drudzy wręcz odwrotnie, a trzeci tylko słyszeli.

radek79 - 24-12-2012, 21:03

cwaniak napisał/a:
radek79, bez obrazy, ale masz bujna wyobraźnie na ten tema

jestem na litwie czy ukrainie kilka razy w miesiącu i wiem co piszę

[ Dodano: 24-12-2012, 21:09 ]
cwaniak napisał/a:
Jak już auto skradzione w trafi na Litwę to jest od razy pakowane na wagon i wysyłane dalej na wschód. A etapem końcowym jest w tym przypadku Białorus, Ukraina, Rosja, Kazachstan. Litewscy handlarze by nie pozwolili na taki przekręt, bo stracili by za dużo klientów. Uwierz mi bo na Litwie spędziłem kilka ładnych lat

to jaki masz % z auta jak wiesz gdzie idą dalej :wink:

cwaniak - 24-12-2012, 23:24

i9i, radek79, ja na Litwie spędziłem 7 lat (posadzki przemysłowe). W Kownie jest największa (przepompownia) aut zachód-wschód. Tam auta stoją na tirach po 8-10 szt na jednej lawecie, a lawet nie sposób przeliczyć na pewno nie mniej jak 1-tyś. Naprawdę warto się wybrać nie tylko na giełdę. Tam często policja sprawdza auta stojące na lorach.
Szybciej w Polsce na giełdzie kupisz lewe auto niż na Litwie.

Olivia - 29-12-2012, 11:38

Przez gąsiory przechodzi cały tranzyt samochodów będących jeszcze na kołach i już w częściach które trafiają przede wszystkim do Rosji. To największy odbiorca aut używanych na wschodzie bez względu na cenę.
Takie auto jak te skradzione Evo idą na zamówienie lub w ostateczności jak ktoś wcześniej napisał na części.