To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - [2.8 TD] Luźny wężyk

Mirek1275 - 20-11-2012, 03:38
Temat postu: [2.8 TD] Luźny wężyk
Przy manewrach przy filtrze paliwa odkryłem że mam zwisający :) luzem :) wężyk.
Idzie on do urządzenia zaznaczonego na fotografii.

Gdzie mam podłączyć oznaczony na tym zdjęciu wężyk?

rico.1 - 20-11-2012, 21:27

Mi to wygląda na zaworek podwyższania obrotów od klimy - przy pompie wtryskowej powinna być membrana, a na niej drugi koniec wężyka,
jakbyś zrobił fotkę pompy wtryskowej od strony akumulatora to byłoby łatwiej coś podpowiedzieć... albo fotkę gdzie koniec tego wężyka sobie zwisa :p

Mirek1275 - 22-11-2012, 03:07

W imadle jest moja pompa.

W poprzednim miesiącu wymieniałem słynny uszczelniacz.

Wężyk kończy się pod filtrem paliwa i też myślałem o podłączeniu go do pompy.

zzt - 22-11-2012, 17:47

rico.1 napisał/a:
Mi to wygląda na zaworek podwyższania obrotów od klimy - przy pompie wtryskowej powinna być membrana, a na niej drugi koniec wężyka,
jakbyś zrobił fotkę pompy wtryskowej od strony akumulatora to byłoby łatwiej coś podpowiedzieć... albo fotkę gdzie koniec tego wężyka sobie zwisa :p

Chyba dużo w tym prawdy :D
Mam co prawda silnik 2,5TD ale zaworek jest identyczny a oba wężyki trafiają do małego siłowniczka na pompie wtryskowej

lukas 78 - 22-11-2012, 17:51

w 2,5 do tego zaworu przy pompie szedł taki przewód od zaworu urachamianego przy załączaniu się abs-siłownik wtedy podwyższał obroty silnika
rico.1 - 22-11-2012, 20:50

Mirek1275 napisał/a:
... a na niej na pierwszym planie jest siłownik, trochę powyżej wosku, nad wtykiem elektryki - tu nie widać ale z tyłu za tą czarną gumką ma wyjście do podciśnienia,
sprawdź czy masz tam coś podłączone

Mirek1275 - 23-11-2012, 13:48

rico.1 napisał/a:
Mirek1275 napisał/a:
... a na niej na pierwszym planie jest siłownik, trochę powyżej wosku, nad wtykiem elektryki - tu nie widać ale z tyłu za tą czarną gumką ma wyjście do podciśnienia,

Dzięki wielkie wężyk jest już na swoim miejscu :D czyli dokładnie tam gdzie napisałeś. :)

diWhizZ - 04-12-2012, 18:03

P
rico.1 napisał/a:
Mirek1275 napisał/a:

Gdybym założył ten wątek kliknąłbym !pomógł ;) właśnie się zastawiałem czego mnie taksówką z rana trzęsie i gdzie podpiąć ten wężyk po regeneracji pompy bo mechanikom się zapomniało ;p