Pajero II - [2.8 TD] Luźny wężyk
Mirek1275 - 20-11-2012, 03:38 Temat postu: [2.8 TD] Luźny wężyk Przy manewrach przy filtrze paliwa odkryłem że mam zwisający luzem wężyk.
Idzie on do urządzenia zaznaczonego na fotografii.
Gdzie mam podłączyć oznaczony na tym zdjęciu wężyk?
rico.1 - 20-11-2012, 21:27
Mi to wygląda na zaworek podwyższania obrotów od klimy - przy pompie wtryskowej powinna być membrana, a na niej drugi koniec wężyka,
jakbyś zrobił fotkę pompy wtryskowej od strony akumulatora to byłoby łatwiej coś podpowiedzieć... albo fotkę gdzie koniec tego wężyka sobie zwisa
Mirek1275 - 22-11-2012, 03:07
W imadle jest moja pompa.
W poprzednim miesiącu wymieniałem słynny uszczelniacz.
Wężyk kończy się pod filtrem paliwa i też myślałem o podłączeniu go do pompy.
zzt - 22-11-2012, 17:47
rico.1 napisał/a: | Mi to wygląda na zaworek podwyższania obrotów od klimy - przy pompie wtryskowej powinna być membrana, a na niej drugi koniec wężyka,
jakbyś zrobił fotkę pompy wtryskowej od strony akumulatora to byłoby łatwiej coś podpowiedzieć... albo fotkę gdzie koniec tego wężyka sobie zwisa |
Chyba dużo w tym prawdy
Mam co prawda silnik 2,5TD ale zaworek jest identyczny a oba wężyki trafiają do małego siłowniczka na pompie wtryskowej
lukas 78 - 22-11-2012, 17:51
w 2,5 do tego zaworu przy pompie szedł taki przewód od zaworu urachamianego przy załączaniu się abs-siłownik wtedy podwyższał obroty silnika
rico.1 - 22-11-2012, 20:50
Mirek1275 napisał/a: | W imadle jest moja pompa. | ... a na niej na pierwszym planie jest siłownik, trochę powyżej wosku, nad wtykiem elektryki - tu nie widać ale z tyłu za tą czarną gumką ma wyjście do podciśnienia,
sprawdź czy masz tam coś podłączone
Mirek1275 - 23-11-2012, 13:48
rico.1 napisał/a: | Mirek1275 napisał/a: | W imadle jest moja pompa. | ... a na niej na pierwszym planie jest siłownik, trochę powyżej wosku, nad wtykiem elektryki - tu nie widać ale z tyłu za tą czarną gumką ma wyjście do podciśnienia,
sprawdź czy masz tam coś podłączone |
Dzięki wielkie wężyk jest już na swoim miejscu czyli dokładnie tam gdzie napisałeś.
diWhizZ - 04-12-2012, 18:03
P rico.1 napisał/a: | Mirek1275 napisał/a: | W imadle jest moja pompa. | ... a na niej na pierwszym planie jest siłownik, trochę powyżej wosku, nad wtykiem elektryki - tu nie widać ale z tyłu za tą czarną gumką ma wyjście do podciśnienia,
sprawdź czy masz tam coś podłączone |
Gdybym założył ten wątek kliknąłbym !pomógł właśnie się zastawiałem czego mnie taksówką z rana trzęsie i gdzie podpiąć ten wężyk po regeneracji pompy bo mechanikom się zapomniało ;p
|
|
|