To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - skrzynia biegów Cari 1.6 16v

loniek - 20-11-2012, 15:36
Temat postu: skrzynia biegów Cari 1.6 16v
Mam pytanie.Od dwóch dni nie wchodzi mi wsteczny, wskakuje jedynka a do wstecznego nie chce wajcha wskoczyć Cari 1.6 16v 95 rok. Pytanie, skrzynia cała do wymiany czy może tylko cos blokuje, może ktoś miał taki problem.Bede wdzięczny za podpowiedzi
bart1924 - 20-11-2012, 16:45

Prawdopodobnie tulejki wybieraka skrzyni biegów do wymiany (ok. 80zł np na allegro), takich tematów było już bardzo dużo bo to jest norma w tych skrzyniach, użyj opcji "szukaj", a na pewno znajdziesz :)
loniek - 20-11-2012, 17:43

dzieki:) oby tylko to
marcin84k - 24-11-2012, 19:14

witam ,carisma 1,6 98rok. mam taki problem, po wymianie skrzyni po przejechaniu 50 km na autostradzie zaświecił się check engine, zgasł dopiero na następny dzień. Od razu po odebraniu auta od mechanika jest problem, dziwnie działa wyświetlacz, kilometry nie dokładnie wyświetlają się przebijają się dodatkowe funkcje jakby spalanie chwilowe i coś tam jeszcze, dodam ze nie mam komputera, czego jest przyczyna ?? może dlatego ze auto dość długo stało (6tyg.) czy coś nie tak zamontowane. Dodam ze auto jeździ bez żadnych problemów.
z góry dziękuje
pozdrawiam

loniek - 04-12-2012, 15:17

Pojechałem do gościa, wymienił kawałek tulejki od wajchy,troszkę sie wyrobiła, sam to dorobił i wziął 30 zł. Więc spoko z problemem:)