Pajero II - Problem z oponami na tylniej osi
kern - 25-11-2012, 14:44 Temat postu: Problem z oponami na tylniej osi Witam, mam problem z oponami na tylnej osi a mianowicie z prawej strony "tnie" oponę po zewnętrznej stronie. Sprawdzałem i nie widzę, żadnych luzów przy tylnym zawieszeniu, szukałem na forum ale nie znalazłem podobnego tematu. Morze ktoś już miał podobny problem i wie co morze być przyczyną. Co prawda nie jest to bardzo widoczne, ale mam zamiar wymienić opony na nowe i chcę się ustrzec przed zniszczeniem opon.
lukas 78 - 25-11-2012, 14:55
długo masz to auto ?
prawdopodobnie masz krzywy most
kern - 25-11-2012, 15:06
Ponad rok i w tym czasie zrobiłem około 20tyś i to w większości po czarnym, a problem wydaje mi się, że pojawił się ostatnio. Prawdę mówiąc to kolega zwrócił mi na to uwagę, bo ja pewnie bym tego nie zauważył. Dodam tylko, że samochód w ostatnim czasie nie przechodził jakiś ciężkich prób terenowych. Prawdę mówiąc opony są nie za specjalne, ale wydaje mi się, że z prawej strony jest mocniej zużyta jak z lewej.
lukas 78 - 25-11-2012, 15:11
tam nie ma niczego do ustawiania geometrii ,most jest sztywny
ewentualnej winy, ale to wtedy gdy opona na całosci byłaby zuzyta z jednej strony bardziej niż drugiej szukałbym po stronie blokujacych hamulców
|
|
|