Space Star Ogólne - Stacja benzynowa samoobsługowa
MarPod - 29-11-2012, 06:40 Temat postu: Stacja benzynowa samoobsługowa Witam Mitsumaniaków
Korzystaliście kiedyś ze stacji benzynowej samoobsługowej? Po zatankowaniu gdzie się płaci? w automacie?, trzeba mieć zgodne czy wydaje resztę?
Pozdrawiam
Marcino - 29-11-2012, 07:00
tankuje na NESTE, zawsze płacę karta, i odka mam LPG nie tankuje za wiecej jak 50 lub 100zł.
Ale z tego co wiem to podajesz kwotę tankowania i pobiera z karty tyle ile wlałeś.
Pozdrawiam
Krzyzak - 29-11-2012, 08:46
Marcino napisał/a: | podajesz kwotę tankowania i pobiera z karty tyle ile wlałeś | neste robi 2 przelewy - pobiera całą zadeklarowaną kwotę a potem ew. oddaje różnicę
Marcin-Krak - 29-11-2012, 11:01
http://wiadomosci.gazeta....y__Winnych.html
JCH - 29-11-2012, 14:23
Krzyzak napisał/a: | Marcino napisał/a: | podajesz kwotę tankowania i pobiera z karty tyle ile wlałeś | neste robi 2 przelewy - pobiera całą zadeklarowaną kwotę a potem ew. oddaje różnicę | Już to kiedyś prostowałem....
Nie NESTE tylko bank lub organizacja płatnicza obsługująca karty. U mnie dzieje się to tak:
- blokada na zadeklarowaną kwotę tankowania
- obciążenie na faktyczną kwotę tankowania (wtedy znika blokada)
bgregor - 29-11-2012, 16:54
Na Neste można też płacić banknotami tylko że wtedy jeśli deklarujecie tankowanie
za np. 100 zł to za tyle dostaniecie paliwa , które musicie wlać do zbiornika bo reszty nie wydaje. Więc trzeba się pilnować.
cns80 - 15-12-2012, 15:03
Krzyzak napisał/a: | neste robi 2 przelewy - pobiera całą zadeklarowaną kwotę a potem ew. oddaje różnicę | Nieee. Robi blokadę w centrum rozliczeniowym na zadeklarowaną kwotę, a po kilku dniach rozlicza całość zdejmując z konta tylko faktyczną należność. Jakby robili tak jak piszesz to już by siedzieli za przestępstwo skarbowe
Gabriel68 - 23-12-2012, 19:57
U mnie z kolei wyglądało to tak,że najpierw pobrali kwotę zadeklarowaną, następnie całą ją zwrócili i pobrali faktyczną. Sam zgłupiałem, gdy zobaczyłem to na knocie.
|
|
|