Forum ogólne - Rejestracja pojazdu z mniejszą ilością pól numerowych VIN
roarflex - 03-12-2012, 15:20 Temat postu: Rejestracja pojazdu z mniejszą ilością pól numerowych VIN Mam problem chce kupić samochód z Niemiec, ale w Brief jest jakaś dziwna nazwa samochodu i numery VIN. W jednym urzędzie w którym pytałem nie zarejestrują ze względu, że nie maja nawy w rejestrze i numer za krótki. W innym jeszcze nie pytałem, ale dowiadywałem się że był przypadek z sama dziwną nazwą, ale z normalnymi numerami i zarejestrowali. W pozostałych bliskich urzędach jeszcze nie wiem. Nazwa - marka to M&R Race Kabrio w rzeczywistości colt cc. Numerów jest 12 a od 1998 powinno być 17.
Z tymi numerami może być problem bo to kwestia systemowa. Jak wpiszą za mało numerów to system nie przyjmuje. To jest nie typ i urzednicy ciężko do tematu podchodzą, może ktoś ma jakiś pomysł na rejestracje. Oczywiście inny niż szczepienie pojazdów z już zarejestrowanym.
Besiek - 03-12-2012, 18:59
Podzwoń po innych wydziałach komunikacji w Polsce i tam popytaj jak to jest. Z tego co ja wiem można zarejestrować pojazd z krótszym numerem nadwozia ale nie znam szczegółów. Mój motocykl nie ma 17 znakowego nr i jest zarejestrowany, dodam że to nie jest żadna "wydumka" tylko seryjny japoński motocykl z 1995 roku. Gdzieś ostatnio o tym czytałem ale nie mogę teraz znaleźć.
plecho1 - 03-12-2012, 19:02
Zapytaj Seichan, ona rejestrował takie autko.
robertdg - 03-12-2012, 23:13
Trzeba skierować wniosek do ministra do spraw transportu w związku z odstępstwem od warunków technicznych ze względu na VIN
|
|
|