Outlander II Ogólne - Dwa tematy - Outek II z USA
mituser - 04-12-2012, 13:44 Temat postu: Dwa tematy - Outek II z USA Witam wszystkich
mam dwa tematy/problemy:
1) jak wyłączyć lampkę ciśnienia w oponach - zmieniłem fele na bezczujkowe i teraz pali mi się lampka z ostrzeżeniem na desce
2) czy ktoś z Was próbował parować telefon z zestawem głośnomówiącym ? Czy to działa ?
pozdrawiam
rezon - 04-12-2012, 13:49
mituser napisał/a: | czy ktoś z Was próbował parować telefon z zestawem głośnomówiącym ? Czy to działa ? | jakoś działa. Jak zależy Ci na jakości dźwięku lepiej zainwestować w dokładanego np. Parrota
tokyo - 04-12-2012, 18:37
Witaj
ad1) nalezy wyłączyć sprawdzanie kół kompem serwisowym fabrycznym
ad2) jezeli naciskasz na przyciski na kierownicy, a nie slyszysz zadnego glosu z modulu BT. To poprostu nie zostal zamontowany. Tak jest w autach amerykanski,ze jest kiera z przyciskami,ale brak modulu (tylko za dodatkowa doplata u dealera). Jezeli bys taki modul potrzebowal to zapraszam.
Pozdrawiam
GrzesiekJozefow - 05-12-2012, 22:09
tokyo napisał/a: | ad1) nalezy wyłączyć sprawdzanie kół kompem serwisowym fabrycznym |
A gdzie konkretnie można to zrobić
Wczoraj i dzisiaj tj. 06. i 07.12. 2012 r. odbyłem rozmowy z ASO Mitcar i AutoGT w Warszawie.
W obydwu tych firmach zostałem poinformowany, że wyłączenie systemu kontroli ciśnienia w kołach jest nie możliwe.
W związku powyższym proszę Kolegę "tokyo" jeżeli wie gdzie to można zrobić, aby podał kontakt do takiej firmy
Trik - 08-12-2012, 23:58
GrzesiekJozefow napisał/a: | W obydwu tych firmach zostałem poinformowany, że wyłączenie systemu kontroli ciśnienia w kołach jest nie możliwe. |
Ciekawe. Ja dzisiaj w Grafiksie widziałem ulotkę/ofertę na montaż systemu kontroli cisnienia i temp. w kołach (orginalnych - chyba że żle coś usłuszałem/zobaczyłem) czyli da się to włączyć. Zadzwoń do Grafix-u i zacznij od kwestki instalacyjnych, potem odwróć kota i przejdź do dezinstalacji/deaktywacji.
TomiF19 - 09-12-2012, 13:01
Kontrolki od ciśnienia w oponach niestety NIE da się wyłączyć. Też miałem z tym problem bo czujniki mam na zimowych 16" a latem w 18" nie mam i wywala komunikat, no ale trzeba się do tego po prostu przyzwyczaić. Pisałem w tej sprawie nawet do Kanady i niestety nawet tam niedałoby się tego wyłączyć żadnym komputerem serwisowym a co dopiero w Polsce. Problemem też bedzie zaprogramowanie nowych czujników( jesli chciałbyś dokupić) bo wtedy za każdym razem jak zmieniasz koła musisz przeprogramować czujniki, i to da się zrobić komputerem ale też bywają z tym problemy.
GrzesiekJozefow - 10-12-2012, 07:50
TomiF19 napisał/a: | Problemem też bedzie zaprogramowanie nowych czujników( jesli chciałbyś dokupić) bo wtedy za każdym razem jak zmieniasz koła musisz przeprogramować czujniki, i to da się zrobić komputerem ale też bywają z tym problemy. |
Mam dwa komplety czujników w letnich i zimowych kołach i nie mam problemów z ich parowaniem w Warszawie. Robiłem to już trzy razy: dwa razy w Mitcarze i raz w AutoGT. W AutoGT aktywują nowe czujniki, natomiast w Mitcarze mogą sparować czujniki już zaktywowane. Koszt: 150 PLN w AutoGT i ~160-180 PLN w Mitcar.
Widzę, że kolega tokyo wypowiedził się w temacie i zniknął. Zadałem mu bardzo proste pytanie i nie odpowiedział. Uwielbiam takich "specjalistów" którzy wypowiadają się w tematach o których nie mają pojęcia.
[ Dodano: 10-12-2012, 08:11 ]
Trik napisał/a: | Ja dzisiaj w Grafiksie widziałem ulotkę/ofertę na montaż systemu kontroli cisnienia i temp. w kołach (orginalnych - chyba że żle coś usłuszałem/zobaczyłem) czyli da się to włączyć. Zadzwoń do Grafix-u i zacznij od kwestki instalacyjnych, potem odwróć kota i przejdź do dezinstalacji/deaktywacji. |
Właśnie przed chwilą rozmawiałem z Grafixem. Również twierdzą, że wyłączenie systemu nie jest możliwe (chodzi oczywiście o oryginalny system montowany fabrycznie m.in. w amerykańskiej wersji outlandera).
tokyo - 11-12-2012, 23:55
Witam
Nie nie znikam.
Tylko jak kazdy pracuje .
Akurat o miskach z zakresu elektroniki mam pojecie , tak sie sklada .
Co do parowania nowych czujnikow kazdy serwis ma ta funkcje zalaczona.
Zeby wylaczyc czujniki cisnienia, mozna to zrobic na dwa sposoby:
1. Miec MUT rozblokowany na dla kodowania aut amerykanskich - nie wszyscy to maja a szczegolnie serwisy (skoro nie sa wstanie tego zrobic)
2. Wgranie/przekodowanie systemu ETACS w outku dla auta bez czujnikow cisnienia.
No coz skoro uwazasz ze wypowiadam sie w temacie o ktorym nie mam pojecia to zycze powodzenia.
Pozdrawiam
mituser - 12-12-2012, 10:05
Panowie to w takim razie da się te kontrolkę ciśnienia wyłączyć czy się nie da ? Robił to ktoś z Was? A jeśli tak to proszę o adres firmy.
GrzesiekJozefow - 12-12-2012, 16:12
tokyo napisał/a: | Witam
Nie nie znikam.
Tylko jak kazdy pracuje .
Akurat o miskach z zakresu elektroniki mam pojecie , tak sie sklada .
Co do parowania nowych czujnikow kazdy serwis ma ta funkcje zalaczona.
Zeby wylaczyc czujniki cisnienia, mozna to zrobic na dwa sposoby:
1. Miec MUT rozblokowany na dla kodowania aut amerykanskich - nie wszyscy to maja a szczegolnie serwisy (skoro nie sa wstanie tego zrobic)
2. Wgranie/przekodowanie systemu ETACS w outku dla auta bez czujnikow cisnienia.
No coz skoro uwazasz ze wypowiadam sie w temacie o ktorym nie mam pojecia to zycze powodzenia.
Pozdrawiam |
Okey. Pytanie cały czas jest bardzo proste.
Gdzie, a nie jak to można zrobić (to akurat zupełnie mnie nie interesuje, jestem użytkownikiem a nie mechanikiem).
Bardzo poproszę o adres takiej firmy.
tokyo - 12-12-2012, 22:37
Witam
Zapraszam na PW
Pozdrawiam
krzysiod - 26-10-2016, 08:06
Przepraszam że stary temat odgrzewam.
Zostały mi fajne zimówki po Madzi 6 (3 mce na nich jeździłem).
Pasują - jakby były z outlandera'16 (śruby z letnich zdjęte, śruby od Mazdy użyte - jest ok).
Czujniki oczywiście w kołach z Madzi są - ale - czy a raczej GDZIE w Wwie i okolicach da się przeprogramować.
Patrząc na nierówną walkę serwisu PGD (Krasnobrodzka/Uczniowska) z moim Outkiem - to nie będę tego robił w ASO, a w tym ASO to nawet kawy nie chcę (nie żeby proponowali :/ )
PS. sprawdziłem obciążenie na oponę i max waga auta / 4 > od obciążalności jednej zimówki, indeks prędkości do 240 km/h. Opony wyważone i dobrze zrobiły pierwsze 100 km (a mam tu w porywach szrut, a głównie - błoto). Tylko 'dekielki' z V zmienione na 3 trójkąty aby się nie odznaczać od tłumu misiów
Anonymous - 28-10-2017, 17:18
krzysiod napisał/a: | Czujniki oczywiście w kołach z Madzi są - ale - czy a raczej GDZIE w Wwie i okolicach da się przeprogramować.
Patrząc na nierówną walkę serwisu PGD (Krasnobrodzka/Uczniowska) z moim Outkiem - to nie będę tego robił w ASO, a w tym ASO to nawet kawy nie chcę (nie żeby proponowali :/ )
|
W rejonie warszawskim zrobisz to w Sulejówku:
Warsztat - Anwa-Tech Teodor Popławski
Dysponują urządzeniem ATEQ VT56 Obd2 i modułem MitsuReset, którymi obsłużą TPMS w Mitsubishi
|
|
|