To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Techniczne do 2005r. - L200 kilka pytań przed zakupem

sarin - 08-12-2012, 10:23
Temat postu: L200 kilka pytań przed zakupem
Witam,
prowadzę małą firmę i jest mi potrzebny pick-up. Od początku pod uwagę brałem Hiluxa z lat 1998-2005 i L200 z lat 2000-2005. Wybór padł na L200 ponieważ jest bardziej cywilizowany (klima, el.szyby) i chyba lepiej się sprawdzi jako auto rodzinne. Widzę że fajne macie tu forum więc może uzyskam odpowiedzi na kilka nurtujących mnie pytań. Czy za ok 30 tys realnie można kupić L200 z tych lat w dobrym stanie? Jak sprawuje się silnik 2.5 w tym samochodzie? Jak trzyma się blacha w tych rocznikach? Na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie? Czy L200 z tych lat miały ss?

Heilsberg - 08-12-2012, 11:30

Za te pieniądze się da kupić. SS nie ma i nie było. Silnik jak to 2,5, tani w częściach i nie jest jakoś szczególnie awaryjny. Jak się sprawuje? Zależy który - z chipem czy bez. Z chipem bez zastrzeżeń, wyprzedza śmiało przy 80 w górę, spod świateł wiadomo, buja się i Tico mnie wyprzedza. Blacha trzyma się dobrze, nadzwyczaj dobrze jak na Mitsubishi. Na co zwrócić uwagę? Szczególnych punktów nie ma. Jak zawsze - rama, napędy, blacha, ruda, sinik, stan ogólny.
Szukałbym po ostatnim lifcie i Dakar z chipem, z zabierakami na przedniej osi (zabieraki chyba już od 200 roku były w każdym ale nie jestem pewien).