Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Zabezpieczenie antykorozyjne tylnych tarczo- bę
kubagrudz - 10-12-2012, 22:37 Temat postu: [II 2.0 DID] Zabezpieczenie antykorozyjne tylnych tarczo- bę Ostatnio wymieniałem tylne tarcze wraz z klockami, niestety tarcze które kupiłem nie byly fabrycznie zabezpieczone antykorozyjnie w obszarze nie roboczym - bębny. Teraz zaczyna mi to wszystko pokrywać rdzawy nalot.
Macie jakieś ciekawe propozycje jak to zabezpieczyć, żeby ładnie wygladało? czy da sie to czyms pokryc? pomalować, posmarować itp... najłatwiej byłoby wymienic na nowe tarcze z fabrycznym proszkowym pokryciem ale to kosztowne - a te dzialaja super;)
Z góry dzięki za info:)
rezon - 11-12-2012, 07:40
Są specjalne farby do hamulców - tylko taką możesz zabezpieczyć.
Gunner - 11-12-2012, 17:38
1 Najprosciej,podjedz do OBI/Nomi, wybierz zwyklego 100ml -Hammerite.Kup odrdzewiacz (15zl 1L).Zdejmij tarczobebny ,wydmuchaj /wyczysc syf ze srodka,pedzlem zaplikuj odrdzewiacz w srodku i na zewnatrz ..Potem pomaluj hameraitem .Tak mialem zrobione w poprzednim aucie i wytrzymalo dosc dlugo.
2 Podjedz do jakiegokolwiek sklepu tuningowego i kup farbe do hamulcow np.Foliatec.
Jednak za kazdym razem trzeba pamietac o kompletnym usunieciu rudego przed pacykowaniem
|
|
|