Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Montaż tylnych czujników parkowania - serwis w
kubagrudz - 10-12-2012, 22:40 Temat postu: [II 2.0 DID] Montaż tylnych czujników parkowania - serwis w Przymierzam się do montażu tylnych czujników parkowania w moim Outku. Czy ktoś może polecić mi jakiś dobry, tani serwis w Krakowie?
Zakładam, że samodzielny montaż byłby zbyt skomplikowany, tak?
Pozdrawiam
rezon - 11-12-2012, 07:39
Samodzielny montaż jest prosty jak budowa cepa. Kup sobie bezprzewodowe i dasz radę bez problemów http://allegro.pl/bezprze...2805038172.html . Są też takie z ładowaniem wyświetlacza solarem .
olabart - 12-12-2012, 21:10
Faktycznie z bezprzewodowym wyświetlaczem nie jest to dużym problemem wykonać samemu. Generalnie wystarczy położenie czujników skopiować od outka, który je ma fabrycznie, dostać się do przewodów lamp tylnych, umieścić centralkę w ich pobliżu i gotowe. ja polecam jednak z wyświetlaczem w lusterku z montażem dodatkowych dwóch lub czterech czujników z przodu. Więcej roboty, ale efekt jest znakomity. Dodatkowy plus to lusterko jest większych rozmiarów, efekt wizualny super i brak dodatkowego wyświetlacza na desce. Miełem je zamontowane w poprzednim outku i byłem mega zadowolony.
tokyo - 12-12-2012, 22:34
Witam
Montaz fabrycznych czujnikow z wyswietlaczem lub bez ~~2 godz.
Nalezy pamietac aby dolne czujniki byly pod katem do gory, poniewaz jak beda prosto to moga/nie musza widzec grunt.
Pozdrawiam
P.S.
Jezeli kolega ma jakies pytania zapraszam na PW
|
|
|