L200 Techniczne od 2006r - Osuszacz klimatyzacji?
Witold_Rybarz - 14-12-2012, 17:16 Temat postu: Osuszacz klimatyzacji? czy i z jakich przyczyn ktoś zmieniał osusacz klimatyzacji?
ostatnio zauważyłem spadek wydajności klimy
pojechałem do "nabicia" i chłopcy nie zabardzo ogarnięci czynnik i olej uzupełnili (niewielkie różnice) ale twierdzą ze ciśnienie narasta a klima nie zabadzo chłodzi?
Krzyzak - 14-12-2012, 22:40
zmieniałem w Galantach - to podobno się starzeje i wymaga okresowej wymiany a od nowości zmieniany osuszacz nie był
ponadto słyszałem od jednego z forumowiczów, że jego osuszacz się rozpadł i kuleczki absorbujące wilgoć zatkały układ klimy - wymieniłem, żeby uniknąć podobnej sytuacji
jacek z płocka - 26-12-2012, 21:16
w te wakacje spadła mi wydajność klimy po dłuższej jeździe. Przez pierwszą godzinę, półtorej jest ok, a później coraz cieplej w samochodzie. Klima nabita, szczelność sprawdzona, kompresor pompuje, filtry ok, wisko się załącza, woda z dołu kapie ..... ale w środku ciężko wysiedzieć. A jeszcze w zeszłym roku było super - na zewnątrz +40 st. C a w środku klima na niskich obrotach spoko wychładzała wnętrze. Może to ten osuszacz ?
Krzyzak - 26-12-2012, 21:34
raczej wygląda na jakiś czujnik temperatury albo zawór rozprężny
|
|
|