To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.9TD] wzrost mocy cari

Ppiotr - 29-12-2012, 20:16
Temat postu: [Cari 1.9TD] wzrost mocy cari
Od jakiegoś czasu mam problem jak jadę równo np kilka km nie ruszając pedałem ok 1.8 tys do 3 tys obr nagle samochód sam przyśpiesza i to bardzo mocno po set metrach zwalnia do poprzedniej prędkości. dzieje się to tak samo jak by pompa sama doładowywała paliwo tą samą sytuacją miałem kilka razy jak brakowało mi paliwa w zbiorniku oczywiście auto jest zatankowane filtr wymieniony zawór przestawiacza wtrysku sprawny pali idealnie tylko kontrolka silnika się świeci gaśnie jak nie ruszam pedałem gazu w czasie jazdy gdy ruszę delikatnie na dół lub do góry od razu się zapala błd nie znam jeśli chodzi o moc normalnie jest b-dobra
i czy jest może jakiś filtr paliwa w zbiorniku ?
Jak wiecie co może być tego usterką to wiecie co zrobić
Pozdrawiam Piotr

gitarr - 30-12-2012, 21:13

Sprawdź membrany zaworu LDA, może przepuszczają paliwo zdejmij wężyk i zobacz czy nie ma paliwa.
Ppiotr - 30-12-2012, 21:29

właśnie też podejrzewałem LDA ale tam sucho zresztą mam go przestawionego aby od razu się załączał nawet wymieniłem wszystkie wężyki bo tamte były twarde już stare brak mi wizji. Ale jeszcze jedno dziś właśnie jechałem i dziwna sprawa sinik momentami pracował twardo jak uszkodzony przestawiacz gdy wjechałem do garażu podniosłem maskę a tam chwilami przestawiacz chodzi a chwilami nie. Słychać jak pracuje lub nie pracuje myślałem że złączka ale poprawiłem i dalej to samo gdzie jeszcze może być przyczyna chyba że wywalę jutro złączkę jak od wtryskiwacza bo też z nią miałem kiedyś problemy