Pajero Pinin - Klima nie dziala
grzesiek2208 - 02-01-2013, 14:47 Temat postu: Klima nie dziala Koledzy włączam guzik klimatyzacji i kompletnie nic sie nie dzieje nawet wentylator sie nie kreci od klimy... od czego zaczac sprawdzanie???
yanes - 02-01-2013, 15:18
Przekręć pokrętło na "1"
grzesiek2208 - 02-01-2013, 15:20
heheh Yanes tyle to tez wiem:) wlonczone jest na 1 dmucha normalne powietrze bez klimy jakby bo nawet wentylator sie nie wlacza
mstrucz - 05-01-2013, 23:27
Jeżeli nie załącza się sprężarka a kontrolka się świeci, to znaczy nie ma czynnika w układzie. Albo pęknięta rurka, albo po prostu bardzo dawno nikt nie uzupełniał.
jawaldek - 06-01-2013, 08:24
mstrucz napisał/a: | to znaczy nie ma czynnika w układzie. | to ta optymistyczna wersja. Mniej optymistyczna to oprócz czynnika mogło zabraknąć też oleju do smarowania sprężarki a co za tym idzie sprężarka do regeneracji. Damno napełniałeś klimę ??
Mała rzecz a przydatna ->> http://www.e-sklep-laser-...imatyzacja/2607
grzesiek2208 - 06-01-2013, 10:28
Auto juz tak kupilem wiec niewiem czy wczesniej ktos to uzupelnial ale napewno tak gdyz jest sprowadzone z wloch i mysle ze tam jezdzilo z klima. Tu poprostu kontrolka sie zapala i nic wiecej po zimie kaze spr szczelnosc ukladu w warsztacie
PiotrKw - 06-01-2013, 12:48
grzesiek2208 napisał/a: | wiec niewiem czy wczesniej ktos to uzupelnial ale napewno tak gdyz jest sprowadzone z wloch i mysle ze tam jezdzilo z klima. |
Oj ... jak z Włoch to przejrzał bym wszystko , łącznie z wszystkimi olejami i płynami. Auta z Włoch niestety nie grzeszyły perfekcyjnym utrzymaniem . Podejrzewam , że klima jest pusta albo z małą ilością czynnika . Presostat nie pozwoli na uruchomienie sprężarki aby jej nie zniszczyć .
grzesiek2208 - 06-01-2013, 13:26
I wlasnie to robie wymienilem juz chlodniczy plyn także powoli doprowadzę autko do porządku po zimie zabezpieczę również lepiej podwozie przed rdza. mam jeszcze takie pytanie a nie bede pisal osobnego tematu jaki olej wlac do silnika jesli nie mam informacji jaki wczesniej byl stosowany?? przebieg 140000 o ile jest prawdziwy szczerze mowiac niezbyt sie nim sugeruje ale wedlug ksiazki serwisowej niby jest prawdziwy
sylwek12345 - 02-06-2016, 08:19
Najpierw bym zaczal od sprawdzenia czy jest cisnienie w ukladzie odkrec nakretke z rurki od klimy i nacisnij na wentyl na chwile powinno widac i slychac cisnienie.Jak nie to masz nieszczelniosc
Matimkwo - 20-08-2016, 02:43
Odkopany temat dla potomnych, jest inna opcja, a nawet dwie: przekaźniki sprawdzić pod maską(w puszce z bezpiecznikami podmienić z innym działającym i sprawdzić czy pomaga) a druga opcja to czujnik ciśnienia. U mnie jest ciśnienie a sprężarka odpala manualnie z przekaźnika(1 opcja odpada) Czekam na czujnik i dam znać.
|
|
|