To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - [I 2.0] Zbieżność - ustawianie zbieżności TYŁ

junior.kwidzyn - 03-01-2013, 10:06
Temat postu: [I 2.0] Zbieżność - ustawianie zbieżności TYŁ
Witam,
Mam problem z moim Outlanderem, zbiera mi bieżnik tylnej opony od strony wewnętrznej,
byłem u dwóch diagnostów i nie mogą ustawić zbieżności, zawieszenie ok, ostatnio nawet wymienione gumy stabilizatora-tył, urządzenia wykazują rozbieżność a koła powinny być zbieżne
Proszę o pomoc

m@rcin - 03-01-2013, 16:50

u zwykłego diagnosty nie ustawi zbieżności byłem ze swoim również u specjalisty, który zajmuje się 4x4 zobacz czy w twojej miejscowości jest partner tej firmy masz tu linka http://nowacki.partneropony.pl/ Powodzenia
szerszeniak - 04-01-2013, 23:36

Na dolnych wahaczach są fasolki regulacyjne jeśli nie mogą ustawić tzn że śruby stoją w tulejach wahaczy i dlatego nie da sie wyregulować do wymiany tuleje wraz ze śrubami regulacyjnymi.
elektryk - 06-01-2013, 00:03

szerszeniak napisał/a:
Na dolnych wahaczach są fasolki regulacyjne jeśli nie mogą ustawić tzn że śruby stoją w tulejach wahaczy i dlatego nie da sie wyregulować do wymiany tuleje wraz ze śrubami regulacyjnymi.
Wymieniałem u siebie tuleje i z własnego doświadczenia wiem że szykuje się droga naprawa. Jeśli śruby stoją w górnych tulejach, to do wymiany całe górne wahacze. Jeśli w dolnych tulejach to same tuleje da się kupić, ale żeby je wymienić trzeba sporo się narobić, więc tanio nie będzie.