Carisma - Ogólne - [Cari 1.8 GDI] Trzeszczące osłony głośników w bagażniku
KRASNAL - 05-01-2013, 19:23 Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Trzeszczące osłony głośników w bagażniku Witam. Ma ktoś jakiś patent na trzeszczące strasznie osłony głośników tylnych przy głośniejszym słuchaniu muzyki z bassem w Cari przed liftowej.
Anonymous - 05-01-2013, 21:32
ja co prawda nie mam tam głośników ale też trzeszczały. Pod maskownice w miejscu gdzie plastiki się łączą nakleiłem piankową uszczelkę do drzwi, a potem całość dokręciłem wkrętami. Może to za estetycznie nie wygląda ale jest cisza. A kto Ci będzie oglądał co masz w bagażniku. Liczy się to żeby tobie było komfortowo. Warto też uszczelkę dać pod mocowanie półki.
KRASNAL - 05-01-2013, 21:57
Dobry pomysł z tą uszczelką. Kupi się w dyskretnym kolorze. Ale żadnych wkrętów nie będzie
Jakieś jeszcze pomysły?
[ Dodano: 05-01-2013, 21:59 ]
zygizwro napisał/a: | ja co prawda nie mam tam głośników ale też trzeszczały. |
A gdzie masz głośniki?
Anonymous - 05-01-2013, 21:59
elipsy w półce
KRASNAL - 05-01-2013, 22:01
A jak by bezbarwnym sylikonem skleić
Anonymous - 05-01-2013, 22:08
całość będzie wtedy sztywna, uszczelka amortyzuje drgania z głośnika
wieloryb791 - 06-01-2013, 12:15
Ja tam nawpychałem gąbek i było lepiej. Pamiętam, że koaxialne Magnaty lepiej tam grały niż oryginalne Blaupunkty (min. mniej trzeszczały).
KRASNAL - 06-01-2013, 14:06
Ja mam tam głośniki Hertz i skrzynie w bagażniku:) przy ori głośnikach nic nie trzeszczało. A gdzie taj gąbki nawpychałeś i jakiej:)
remi - 25-01-2013, 03:12
o rany.. przepraszam ale jak to czytam to się przerażam. Na początek wyciągacie całe panele boczne z bagażnika, oblepiacie je matami wygłuszającymi, następnie maty wygłuszające na blachy auta w okolicach głośników. Po tym zabiegu wszystko montujemy. Sprawdzamy czy dalej trzeszczy. Jeśli trzeszczy to podginamy blaszki - zaczepy samych maskownic głośników. Jeśli to nie pomoże to nie mam pojęcia - mi pomogło. Mam Hertze w oryginalnych miejscach, do tego skrzynia w bagażniku, więc fakt, u mnie większość basu idzie przez skrzynię więc dzięki temu może nie trzeszczy.
wieloryb791 - 28-03-2013, 09:02
Wiem, że te gąbki z profesjonalnością nie mają nic wspólnego, ale pomogły. Były to zwykłe gąbki, które nawpychałem jakoś pod głośniki. Dokładnie nie pamiętam, bo było to lata temu... Niemniej rozwiązanie kolegi remi jest o wiele lepsze, ale też droższe.
|
|
|