To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Włączanie podgrzewania lusterek

Anonymous - 02-01-2007, 21:33
Temat postu: [EAxx] Włączanie podgrzewania lusterek
Witam może mi ktoś pomoże bo nie wiem gdzie sie włącza podgrzewanie lusterek w galancie `98
harpagan - 02-01-2007, 21:52

A czy nie przypadkiem razem z podgrzewaniem tylnej szyby?
kamilek - 02-01-2007, 21:57

Nie przypadkiem, a na pewno :)
Anonymous - 02-01-2007, 22:38

po prawej stronie kierownicy obok wlacznika tylnej wycieraczki :wink:
Anonymous - 03-01-2007, 00:12

Meteo napisał/a:
po prawej stronie kierownicy obok wlacznika tylnej wycieraczki

w Galancie 98' :shock: :?: :?: :?: a przysiaglbym ze razem z ogrzewanim tylnej szyby

Anonymous - 03-01-2007, 01:36

Tylko razem z szybą -tył.
A właśnie jak naprawić niegrzejące "paseczki" na tylnej szybie? W sumie nie działają mi 4. Widzę jak straz pożarna za mną pędzi (ewent. policja;) ale takie niedociągnięcia mnie wkurzają. Jeszcze jedno. Czy prąd idzie do tylnej klapy hatchback-a 94r tylko od góry przez ten gumowy wężyk czy także przez styk uruchamiany po zatrzaśnięciu. Nie mówie o styku-czujniku zamknięcia. Mam na myśli przepływ prądu. PZDR

Anonymous - 03-01-2007, 03:03

Han Solo napisał/a:
A właśnie jak naprawić niegrzejące "paseczki" na tylnej szybie?

Pisalem o tym tu: http://www.mitsubishi-gra...t=4858&start=15

Anonymous - 03-01-2007, 07:03

Dzieki sprobuje z wlacznikiem tylnej szyby pozdrawiam
zuku3210 - 05-01-2010, 22:13
Temat postu: [EAxx] Podgrzewane lusterka
Mam problem z podgrzewaniem lusterek, zauważyłem ostatnio że chyba sie nie grzeją bo ciaglę sa zaparowane albo zaszronione.Rozumiem że powinny sie wlaczac wraz z podgrzewaniem przedniej szyby tak? Szyba odmarza i odparowuje dość szybko, jedyne co mnie zawsze wkurza to narożnik dolny kierowcy przez długie kilometry zawsze jest zaparowany co bardzo przeszkadza w jezdzie, ale czytalem juz posty i widze ze sensownego rozwiazania niema. natomiast co do tych lusterek to nie grzeja raczej, maja jakis osobny bezpiecznik czy jest jakas inna metoda na zbadanie tej sprawy :?:
robertdg - 05-01-2010, 22:18

zuku3210, podgrzewanie lusterek włacza sie wraz z podgrzewaniem tylnej szyby i jest na tym samym bezpieczniku

[ Dodano: 05-01-2010, 22:19 ]
http://forum.mitsumaniaki...e3cafa815d7fa88

zuku3210 - 05-01-2010, 23:28

A to teraz już wiem dlaczego mi nie działają bo nie włączam tylnej szyby :P Zawsze właczałem tył i przód ale odzwyczaiłem się w busie używać tylnego lusterka(bo niema :wink: ) więc nie włączałem tego :roll: sorki za zamieszanie :oops:
Anonymous - 17-01-2010, 09:28
Temat postu: Re: Podgrzewane lusterka
zuku3210 napisał/a:
...jedyne co mnie zawsze wkurza to narożnik dolny kierowcy przez długie kilometry zawsze jest zaparowany co bardzo przeszkadza w jezdzie, ale czytalem juz posty i widze ze sensownego rozwiazania niema. :

rozwiązanie jest jedno - u mnie działa sprawnie.

Chodzi o ustawienia nawiewu - ja wypraktykowałem, że trzeba ustawić nawiew na górny ze źródłem z zewnątrz.
na poniższym zaznaczyłem jak:

Oczywiście musicie mieć świadomość, że dmuchawa w Galancie nie równa się tym obecnym np. w BMW (wiem z doświadczenia) ale taki ustawienie jest najbardziej efektywne.
Ustawienie pobierania powietrza z wewnątrz przy duże wilgoci spowoduje parowanie już czystych szyb nawet w czasie jazdy!
Jak już mamy szybki czyste to spokojnie można dołożyć nadmuch na nogi do tego.

zuku3210 - 17-01-2010, 11:27

danielm777 napisał/a:
Chodzi o ustawienia nawiewu - ja wypraktykowałem, że trzeba ustawić nawiew na górny ze źródłem z zewnątrz.
danielm777 napisał/a:
Jak już mamy szybki czyste to spokojnie można dołożyć nadmuch na nogi do tego.
robie dokładnie jak opisałeś więc sposób sprawdzony i szyby szybko robią się czyste :wink: lecz dolny lewy narożnik czyli od kierowcy odparowuje na końcu, jak sam jade niema problemu z nim wielkiego ale jak są 2 a nie daj boże 3 osoby to można i 10km przejechać tak a 1/4 szyby zaparowana :| Wymienie filtr kabinowy może pomoże coś
luckyluck - 22-07-2010, 22:14

Czy każdy Galant z lat 97-04 miał podgrzewane lusterka?
Tomek - 22-07-2010, 22:46

luckyluck napisał/a:
Czy każdy Galant z lat 97-04 miał podgrzewane lusterka?

chyba tak, ale w słabszych wersjach widziałem, że jest grzane tylko 1 lustro