Problemy techniczne - PROBLEM Z AUTOMATEM GALANT 2.5 v6 00'
paweeeel234 - 10-01-2013, 10:41 Temat postu: PROBLEM Z AUTOMATEM GALANT 2.5 v6 00' Witam.Piszę jeszcze raz bo nie znalazłem na forum konkretów.Przebieg samochodu ok.220 tys. gwizd skrzyni nawet na postoju przy uruchomionym silniku,przy dodaniu gwałtownie gazu jakby coś w niej przeskakiwało,łomot,trzaski. no i cały czas wchodzi mi tryb awaryjny na bieg 3 i tak zostaje.dodam,że jest to tiptronic. rozebrałem ją no i w środku konwertera jest ok. wszystkie zębatki spoko,na wałku sprzęgłowym też. stan leju był. Jedyne co to strzasznie brudny filter oleju wewnętrzny,bo innego nie posiada,CZY TO MOŻE BYĆ PRZYCZYNĄ--FILTER-- PROSZĘ O POMOC.DADAM JESZCZE,ZE DOSYĆ NIEDAWNO ZMIENIAŁEM W NIEJ MECHANIZM RÓZNICOWY Z MANUALA.POZDRAWIAM I PROSZĘ O POMOC
Hugo - 10-01-2013, 20:10
Te automaty nie ulegają żadnej innej awarii jak tylko uszkodzenie wieloklina na konwerterze. Jeśli to jest OK, to chyba coś z tym mechanizmem różnicowym, bo trochę "rzeźbiłeś" wkładając od manuala. Dlaczego wymieniałeś mechanizm różnicowy? Co się działo?
paweeeel234 - 29-01-2013, 17:39
od manuala jest ten sam,tylko przekręcasz zębatkę.zmieniałem,bo strzelił sworzeń
|
|
|