To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - wymiana lamp przednich na soczewkowe firmy DEPO

dzus1 - 20-01-2013, 10:30
Temat postu: wymiana lamp przednich na soczewkowe firmy DEPO
witam mam pytanie ostatnio na Allegro pojawiły się lampy soczewkowe do lancera firmy DEPO czy ktoś z was montował takie lampy i jak z jakością ich świecenia jeśli tak to poproszę o komentarz :wink:

URL=http://imageshack.us/photo/my-images/443/dsc0166ol.jpg/][/URL]

Uploaded with ImageShack.us

silesia1947 - 26-01-2013, 12:37

Ładne te lampy ! cena nie jest zła. Też bym chętnie zamienił na takie, tym bardziej że moje niestety obydwie są lekko porysowane. Może więcej opinii o nich ??? ktoś je widział na żywo, testował, czytał coś więcej o nich ???
silesia1947 - 27-01-2013, 13:41

dv24v napisał/a:
Wygladaja prawie, jak Bi-Xenon oryginal. Na pewno lepsza opcja, niz te z ledami DRL. Te widzialem i sa slabej jakosci. Nie polecam :roll:

Dokładnie i jeszcze nie wiadomo czy mają homologację.

tomekrvf - 27-01-2013, 17:00

Ja kilka razy miałem do czynienia z DEPO. Syf jakich mało. Wytrzymują mniej wiecej rok, dopasowanie do nadwozia nikłe, jakość mierna
dzus1 - 27-01-2013, 18:23

silesia1947, homologacje maja są oznaczenie na lampach itd
silesia1947 - 29-01-2013, 21:35

tomekrvf napisał/a:
Ja kilka razy miałem do czynienia z DEPO. Syf jakich mało. Wytrzymują mniej wiecej rok, dopasowanie do nadwozia nikłe, jakość mierna

kurde, to dziwne jak dla mnie bo właśnie miałem pisać że wczoraj przy okazji sprawdzania żarówki w samochodzie mamy (Toyota Corolla z 2006 w wersji amerykańskiej) zauważyłem że są tam lampy wyprodukowane przez DEPO i przez 6 lat jak mamy to auto nie znalazłem nic co bym mógł zarzucić tym lampom :) jakościowo są super, aha i samochód nie był bity więc mogę twierdzić że lampy fabrycznie montowane

Bizi78 - 30-01-2013, 09:38

Wiadomo jak firma produkuje coś na "pierwszy montaż" to jest to dopracowane i musi być dobre bo inaczej nie zastosowano by tego w seryjnym aucie :wink: .
Niestety produkując tylko zamienniki firmy nie mają dostępu do pełnej dokumentacji i mogą zbytnio nie pasować jak już było powiedziane powyżej :? .
Sam planowałem zakup do swojego MSS lamp depo ale po poznaniu kilku opinii staram się znaleźć coś ori używanego w dobrym stanie :D .

silesia1947 - 30-01-2013, 20:50

być może tak, sam już nie wiem co myśleć. najlepiej by było obejrzeć lampy na żywo ale w moim przypadku raczej nie jest to możliwe bo żadna z lokalizacji ofert z allegro nie jest w pobliżu, a i żaden sklep nie ma w ofercie takich lamp...
Uwex - 31-01-2013, 10:04

silesia1947 napisał/a:
najlepiej by było obejrzeć lampy na żywo
- tylko, że wygląd to jeszcze nie wszystko- ważniejsze jak świecą.
silesia1947 - 01-02-2013, 21:14

zgadza się, ale chociaż już by było coś wiadomo o jakości wykonania, jakby nie było na zdjęciach nigdy nie widać w 100% jak jest
silesia1947 - 04-02-2013, 20:28

zamiana lamp halogenowych na xenon chyba nie jest możliwa ? pomijam fakt że muszą być spryskiwacze i automatyczna regulacja to chyba samo przełożenie lamp nie jest możliwe bo instalacja elektryczna również wymaga przystosowania ?
boski - 05-02-2013, 17:39

jeździłem na soczewkach fordem i powiem szczerze że rewelacji jakoś nie zauważyłem. Przy ori lampach i dobrych żarówach jest według mnie bardzo dobrze. ofc xnenon byłby lepszy ale jak ktoś chce można zamontować są nawet gotowe zestawy hella.

Pozdro600

dzus1 - 05-02-2013, 19:34

boski napisał/a:
jeździłem na soczewkach fordem i powiem szczerze że rewelacji jakoś nie zauważyłem. Przy ori lampach i dobrych żarówach jest według mnie bardzo dobrze. ofc xnenon byłby lepszy ale jak ktoś chce można zamontować są nawet gotowe zestawy hella.

Pozdro600
ale mówisz o lampach drogowych czy halogenach bo nie kumam temat trochę się rozszerza
cefaloid - 11-02-2013, 15:24

silesia1947 napisał/a:
(Toyota Corolla z 2006 w wersji amerykańskiej) zauważyłem że są tam lampy wyprodukowane przez DEPO (...) samochód nie był bity więc mogę twierdzić że lampy fabrycznie montowane

Co do montażu fabrycznego bardzo bardzo sceptyczny. Patrz zdjęcie reflektora Corolli. Po doświadczeniach z ich lampami zacząłem określać tę firmę "DUPO"....

DEPO to jest jeden z lepszych zmennników ale tylko w kategorii "najniższa cena", stąd jakoś trudno mi przyjąć do waidomości że Toyota je montuje fabrycznie...

silesia1947 - 11-02-2013, 19:02

Faktycznie robi się mocno offtopic ale jeszcze coś chcę dodać. Tak jak pisałem, swoim nie mogę nic zarzucić, żadnych pęknięć, zmatowień, nic takiego przez 6 lat normalnego codziennego użytkowania. Jak będę miał możliwość zrobię jakieś fotki, tak tylko żeby pokazać jak wyglądają. Mógłbym nawet postawić obok Lancera i Corolle ALE:
1. zdjęcie to zdjęcie, można się sugerować ale na żywo i tak będzie inaczej
2. lampy w autach z usa są symetryczne ponadto można sobie ręcznie regulować wysokość świecenia lamp, każdej oddzielnie, a ja skorzystałem z tego i ustawiłem lampy tak żeby mamie pasowało, skoro ona teraz używa auta i może nie powinienem ale przyznam że nie jest to ustawienie zgodne z polskimi przepisami ruchu, aczkolwiek mamie pasi a innych kierowców nie razi 8)