To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - [II 2.0 DID] outlander nie odpala po wypadku pomocy !!!!!

wyszy - 20-01-2013, 18:58
Temat postu: [II 2.0 DID] outlander nie odpala po wypadku pomocy !!!!!
witam wszystkich fanów marki :)

Panowie mam problem mam outlandera 2008 rok 2.0 did auto po wypadku wystrzeliły poduszki przód i fotel i pasy auto na dzien dzisiejszy zrobione ,prócz poduszek ale problem jest w tym ze nie chce odpalic , rozrusznik nie kręci ( tylko słychackaznik w srodku )

moje pytanie gdzie szukać czy ma jakis wyłącznik wstrząsowy , pirotechniczny ,
jakim programem połączyć się z silnikiem ( tool i magneti mareli nie daje rady )

czy wybite poduszki maja z tym cos wspólnego

może jakis dobry fachowiec jest gdzieś na ślasku od tych samochodów lub elektroniki

rezon - 20-01-2013, 19:03

W wielu nowych samochodach jest montowany awaryjny wyłącznik dopływu paliwa - nie wiem czy jest w Outku, ale pewnie tak.
borsak1 - 22-01-2013, 09:58

Na pewno jest bo jest wymogiem
wyszy - 22-01-2013, 14:30

nie ma czujnika uderzeniowego dzwoniłem do servisu
fufaj3 - 24-01-2013, 18:25

ja kilka lat temu miałem sportinga cienkiego i tez miał taki przycisk pod deską . Więc czy w nowym outku jest - powinien być lecz teraz kupiłem nowa skode lekko uderzona ale wywaliło poduchy i pasy a autko odpala i jezdzi
Drejson - 17-08-2019, 23:07
Temat postu: Re: outlander nie odpala po wypadku pomocy !!!!!
Witam, Czy rozwiazał Pan problem z autem? Otóż też mam taką sytuację ze auto po wypadku nie odpala, nie kreci rozrusznikiem. Czy ma ktoś jakiś pomysł? Pozdrawiam
toppk - 19-08-2019, 18:09

Typowy objaw zadziałania tzw. "czujnika wstrząsowego" - odcina paliwo i zapłon.
Nie wiem, jak to jest w Outlanderze rozwiązane, ale prawdopodobnie poprzez sterownik silnika.
Także należy podłączyć się pod elektronikę i tam ponownie przywrócić auto do życia.
Tak mi się wydaje.