To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Nowe prawo jazdy - zobacz, czy zdasz...

Anonymous - 29-01-2013, 14:08
Temat postu: Nowe prawo jazdy - zobacz, czy zdasz...
To rozwiązujemy i chwalimy się wynikami?
Ja nie zdałam... Prawko 30 lat :x
Jednak nie brak podchwytliwych pytań i po tylu latach miałam chwilę wahania przy niektórych. Filmiki trochę irytują ale ogólnie spoko.

http://regiomoto.pl/porta...rawo-jazdy-2013
(wersja demonstracyjna testu 2013)

RalfPi - 29-01-2013, 14:36

ale jaja - jest pytanie o zjazd z pasa prawego - Szczecin przy "Liroju".
co jakiś czas samochodziki na latarni lądują ;)
A w sumie jak się zastanowię, to praktyka pokazuje, że ten na lewym ma pierwszeństwo. I zgodnie z prawem chyba tak jest.

Luk - 29-01-2013, 14:52

Zdałem, 69/74 :)
2 pytania źle: z pierwszej pomocy (po ilu minutach od zatrzymania krążenia nastąpią nieodwracalne zmiany w mózgu - po 4, ja wybrałem 1 min.) oraz znak informacyjny "szpital" - czy należy zachować ostrożność i nie robić hałasu - myślałem, że znak tylko informuje o szpitalu... :)

Tomek - 29-01-2013, 14:53

zdałem, strasznie proste to
pamar - 29-01-2013, 15:36

Ja również zdałem choć z 1 błędem :(
I mam pytanie, jak szlaban jest opuszczony to co, sam se mam podnieść? Dróżnik to dróżnik, ludź czy automat nie?

[ Dodano: 29-01-2013, 15:46 ]
No tak, załapałem w czym jest haczyk :wink: W tym pytaniu nie ma ani słowa o jeździe na wprost :mrgreen:
Ewidentnie to wina zapatrzenia się na coltolota z 15 pytania :D

Hubeeert - 29-01-2013, 15:53

68/74
pamar napisał/a:
I mam pytanie, jak szlaban jest opuszczony to co, sam se mam podnieść? Dróżnik to dróżnik, ludź czy automat nie?
Masz obowiązek czekać aż szlaban zostanie całkowicie podniesiony.
Luk napisał/a:
oraz znak informacyjny "szpital"
tak samo ja :)
+ śpiący Policjant ;)
+ znak informujący o zbliżaniu się do przejścia dla pieszych :)

Jakim cudem można tego nie zdać?

mjsystem - 29-01-2013, 17:09

28 pytanie mnie zaskoczyło :shock:
Reszta spoko:)

Bartek - 29-01-2013, 17:12

Szpital zrobiłem dobrze, ale zachowanie szczególnej ostrożności w pyt. 20 uważam za bezsens..... skoro ZAWSZE trzeba zachowywać szczególną ostrożność, kiedy zachowywać zwykłą ostrożność, a może kiedyś można nie zachowywać ostrożności ;)
robertdg - 29-01-2013, 17:26

Propagadna i tyle, natłukli ludzim do mózgu, że gorsze, że cięzkie, ludzie w to uwierzyli i tak zadziałał pęd owiec
gzesiolek - 29-01-2013, 17:29

Ups, 63/74
Po 2 pytania: droznik i ostrzegawczy o pieszych w czesci podstawowej, oraz nieodwracalne zmiany po utaniu krazenia i droga hamowania z 50km/h (tzn. stawialem, ze bedzie ta odpowiedz, ale jesli wszystkie wpolczesne samochody maja droge hamowania ponizej 40m ze 100km/h, to dlaczego z 50km/h ma byc powyzej 20m i na zlosc wybralem inaczej)

Dj Lexus - 29-01-2013, 17:47

Hubeeert napisał/a:
68/74
pamar napisał/a:
Masz obowiązek czekać aż szlaban zostanie całkowicie podniesiony.
Luk napisał/a:
oraz znak informacyjny "szpital"
tak samo ja :)
+ śpiący Policjant ;)
+ znak informujący o zbliżaniu się do przejścia dla pieszych :)

Jakim cudem można tego nie zdać?

A jednak można.... :wink:
Cytat:
Jak donosi "Gazeta Wyborcza", w ośrodku egzaminowania w Zielonej Górze na 75 osób, które przystąpiły do egzaminu w myśl nowych zasad, zdały... dwie! Zdawalność wyniosła więc niespełna 3 proc!

Co ciekawe, by przekonać sceptycznych dziennikarzy, że problemy z egzaminem wynikają jedynie ze złego przygotowania kursantów, do nowego testu na prawo jazdy zaproszono w Zielonej Górze pięciu przedstawicieli mediów. Sprawdzianowi poddał się też Rafał Gajewski - dyrektor zielonogórskiego WORD - który przekonywał, że żaden kierowca nie powinien mieć problemów z jego zaliczeniem.

Faktycznie - dyrektor, chociaż nie posiada uprawnień do prowadzenia autobusu, zaliczył test na kategorię D. Sęk w tym, że oblał jednak - podobnie, jak wszyscy dziennikarze - "najprostszy" egzamin na kategorię B!

http://motoryzacja.interi...ko,1887484,3461

JCH - 29-01-2013, 18:00

69/74
Wyłożyłem się na autostradzie :badgrin: i na znaku "Uwaga dzieci" :dontknow:

[ Dodano: 29-01-2013, 18:01 ]
gzesiolek napisał/a:
dlaczego z 50km/h ma byc powyzej 20m
Czas reakcji kierowcy i czas zadziałania układu więc to "nie idzie liniowo".
mjsystem - 29-01-2013, 18:12

Szczerze mówiąc droge hamowania zgadłem. Mnie ten przejazd rozwalił na łopatki. Skoro dróżnik może Cię przepuścić, to niby jak, przez zamknięte zapory??? :shock:
meydey000 - 29-01-2013, 18:59

69/74 POZYTYWNY ale 2 błędy z czego jeden przez niedoczytanie.
elektryk - 29-01-2013, 22:26

Dotrwałem do 10 pytania. Pytania banalnie proste, ale forma do kitu. Ten lektor i czas na przemyślenie pytania przed filmikiem to koszmar i nuda. Większość filmików też jest zbędna bo nic nie wnoszą do treści pytania.
Przypomina to testy z matury, w stylu "czy Mickiewicz był wielkim poetą TAK/NIE".