To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Usterka poduszki powietrznej/ napinacza pasów bezpieczeństwa

mjsystem - 31-01-2013, 15:24
Temat postu: Usterka poduszki powietrznej/ napinacza pasów bezpieczeństwa
Dziś pojawił mi się komunikat awarii pasów bezpieczeństwa/ napinacza pasów. Nie jest na stałe zaświecony, tylko pojawia się i znika. Miał ktoś podobny problem? Mam nadzieję, że poluzowała się któraś wtyczka od "wczesnowiosennych" dziur, ale ...
Pewnie pozostaje serwis, pytanie, za ile??? :roll:

Trik - 31-01-2013, 17:10

mjsystem, Twoje auto już po gwarancji?
mjsystem - 31-01-2013, 17:19

Trik napisał/a:
mjsystem, Twoje auto już po gwarancji?

Tak. Inaczej bym nie pisał :wink:

robertdg - 31-01-2013, 19:33

Masz coś luzem pod fotelem :?:
mjsystem - 31-01-2013, 20:00

robertdg napisał/a:
Masz coś luzem pod fotelem

Raczej nie, jutro sprawdzę, ale też myślę, że to raczej sprawa luźnej wtyczki :wink:

jaca71 - 31-01-2013, 21:23

mjsystem, A wymieniałeś już czujniki poduszek? Była cicha akcja serwisowa. Część dostała listy, część miała zmieniane na przeglądach okresowych, część miała zmieniane jak się zjawiła z usterką jak twoja, a reszta jeździ bez problemów.
Problemem jest złącze czujnik - kabel, rdzewieje od soli drogowej co może powodować niezadziałanie poduszki w sytuacji wypadku.
Ja bym się upierał przy wymianie w ramach akcji serwisowej i nie dal się zbyć końcem gwarancji.

apikus - 01-02-2013, 11:40

Przy usterce czujników poduszki kontrolka poduszki świeciła się cały czas, przynajmniej u mnie. W sterowniku były wyświetlane błędy przy podpięciu do kompa.
Trik - 01-02-2013, 14:09

jaca71 napisał/a:
Ja bym się upierał przy wymianie w ramach akcji serwisowej i nie dal się zbyć końcem gwarancji

Tu na szczęście akcja przywoławcza nie ma nic wspólnego gwarancją. To powinno być zrobione obligatoryjnie przy przeglądzie lub użytkownik powinien zostać wezwany do serwisu na darmową wymianę. Sprawdź komunikat UOKIK i wyszukaj na liście wzywanych pojazdów VIN swojego auta, będziesz pewniejszy.

mjsystem - 01-02-2013, 15:31

jaca71 napisał/a:
mjsystem, A wymieniałeś już czujniki poduszek?

Trik napisał/a:
Sprawdź komunikat UOKIK i wyszukaj na liście wzywanych pojazdów VIN swojego auta, będziesz pewniejszy.

Nie wiedziałem, sprawdzę. :?

[ Dodano: 01-02-2013, 16:50 ]
Akcja serwisowa obejmuje moje auto. Dzięki za pomoc. We wtorek jadę na wymianę czujników. Oczywiście w ramach akcji(bezpłatnie) :mrgreen:

[ Dodano: 05-02-2013, 16:12 ]
Czujniki wymienione, obsługa jak zwykle bardzo miła. Nie ma to jak Japani :)