Pajero II - [3.5 V6] Problem z zawieszeniem Ratujcie bo juz nie wiem co
skrobik - 07-02-2013, 22:06 Temat postu: [3.5 V6] Problem z zawieszeniem Ratujcie bo juz nie wiem co Witam jestem w trakcie wymiany tulej i sworzni wahacza w swoim pajero i mam Mega problem a dokładnie nie moge wyjąć tylnej śruby mocującej dolny wahacz na której jest przymocowany drążek skretny, próbowałem na wiele sposobów i nie idzie jej wybic bym ja uciał ale raczej nie dopasuje innej bo ma nietypową główke moze ktos ma jakis dobry sposób ??? POMOCY!!
zbyszekm2 - 07-02-2013, 22:22
Trzeba obciąć i wyprasować stara tuleje i zamontować nową śrubę i tuleję.
skrobik - 08-02-2013, 10:22
wiem tylko ze ta śruba jest nietypowa niema normalnego łebka sześcio kątnego tylko taki trybik ja w wałku skretnym. i wątpie ze taka gdzies dostane
http://www.fotoload.pl/in...74732da83dca369
http://www.fotoload.pl/in...160f6ba1055c907
zbyszekm2 - 08-02-2013, 11:52
śruby i tuleje od ręki mamy takie. Jest nie typowa bo na tych ząbkach wkłada się drążek skrętny.
skrobik - 08-02-2013, 16:23
dzieki za pomoc ale znalazłem używane na all. nie wiesz moze jak długi jest przewód hamulcowy od lewego przedniego koła?? bo siedział jeszcze orginalny i sie ukrecił... a nie mam jak teraz go zmierzyć bo samochód stoi u kumpla w garazu.
Rander - 08-02-2013, 22:49
skrobik napisał/a: | dzieki za pomoc ale znalazłem używane na all. nie wiesz moze jak długi jest przewód hamulcowy od lewego przedniego koła?? bo siedział jeszcze orginalny i sie ukrecił... a nie mam jak teraz go zmierzyć bo samochód stoi u kumpla w garazu. |
Zamiast się pytać, to zamów u Zbyszka i na drugi dzień będziesz miał u siebie - dobry i nowy. Jaki jest sens kupować używkę i się martwić, czy przy najbliższym hamowaniu nie puści
cwaniak - 08-02-2013, 23:00
Rander napisał/a: | zamów u Zbyszka | A jaki jest sens zamawiać u Zbyszka i płacić za przesyłkę jak na miejscu dorobi nowy przewód
lukas 78 - 09-02-2013, 01:14
elastyczne kupisz w Intercarsie a metalowe dorób jak radzi kolega wyżej
jawaldek - 09-02-2013, 10:19
skrobik napisał/a: | nie wiesz moze jak długi jest przewód hamulcowy od lewego przedniego koła?? bo siedział jeszcze orginalny i sie ukrecił... a nie mam jak teraz go zmierzyć bo samochód stoi u kumpla w garazu. | -->> http://sklepmotoryzacyjny...2224,11860.html
skrobik - 09-02-2013, 10:50
elastyczny przewód mam akurat w dobrym stanie , musze dorobic tylko metalowy i zastanawiem sie czy nie zmienic z obu stron na miedziane bo siedza orginalne stalowe i sa juz zerdzewiałe
jawaldek - 09-02-2013, 11:32
skrobik napisał/a: | zastanawiem sie czy nie zmienic z obu stron na miedziane bo siedza orginalne stalowe i sa juz zerdzewiałe | droga na skróty może być kosztowna-->> zmieniaj wszystkie i tak mi się wydaje że na taki sam materiał gdyż być może zachodzić jakaś reakcja chemiczna po przez dość agresywny płyn hamulcowy między stalowymi i miedzianymi->> ale jest to moje gdybanie na przykładzie łączenia miedzi z aluminium->> reakcja elektronów. Na tej samej stronie co podałem masz też długości innych przewodów.
|
|
|