To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - Zakup w zachodnipomorskim.

igor - 09-02-2013, 20:23
Temat postu: Zakup w zachodnipomorskim.
Witam.
Przymierzam sie do zakupu PII (long) ewentualnie Sporta. Od biedy Galloperem też nie pogardzę :wink:
czy może ktos z forumowiczów zna lub moze cos powiedzieć o poniżej wystawionych samochodach?
Pajero II
Sport 2,5TD
Sport 3.0
Ten ostatni stoi dosyć długo na necie. Wcześniejsze ogłoszenie było za 2000zł wiecej.

Z góry dzięki za odpowiedź.

PiotrKw - 09-02-2013, 20:45

Czy ten ostatni nie ma czasami przebiegu w milach ?? bo wtedy to byłoby pod 400 tyś .km :wink:
lukas 78 - 09-02-2013, 20:49

=D> dla właściciela PII 2,8 za brak dywaników czy chociażby kawałka szmaty na podłodze
jedna zima i dół dziurawy
taka sama pewnie reszta tego auta jak to mówią jaki pan taki kram :wink:

igor - 09-02-2013, 20:56

PiotrKw dopiero teraz zwróciłem uwagę, że to przytargane z Kanady. Najprawdopodobniej podane mile :?
Taki mały szczegół a jak dużo zmienia...

michoł - 09-02-2013, 21:29

ten ostatni ma napęd tylko na dwa kółecka
jawaldek - 09-02-2013, 22:33

lukas 78 napisał/a:
=D> dla właściciela PII 2,8 za brak dywaników czy chociażby kawałka szmaty na podłodze
jedna zima i dół dziurawy
taka sama pewnie reszta tego auta jak to mówią jaki pan taki kram :wink:
może wyjął bo były brudne :mrgreen: Ale ten model jest łatwiej rzeźbić a i o części choć by z anglików łatwiej. Jak poprzednicy już napisali wybór :mrgreen: pozostaje jeden 2,8. ale jakoś tanio jest może taka potrzeba sprzedającego ? Jak zdecydujesz właśnie 2,8 to zwróć szczególną uwagę na ramę w okolicy tylnego lewego koła->> tam ruda lubi ramę konsumować :|
lukas 78 - 10-02-2013, 00:16

Waldek rdza tak samo lubi 2,5 2,8 i 3,0 czy tez inne ramy w IIce taki to urok ...
przy okazji mógłby też wyjąć kierownicę bo upaćkana jakby przed chwilą olej zmieniał i z garażu musiał szybko wyjechać :mrgreen:
a i chyba mu się linka od maski urwała chyba ,że też chciał wyjąć bo była brudna :mrgreen:
bo hak to mu się ze starości się skrzywił a gniazdo wisi na kablach ale to pewnie te 2,8 tak mają :mrgreen:

jawaldek - 10-02-2013, 10:37

Czyli lukas 78 -->> Sokole Oko :D mamy odpowiedź co do ceny. Zgiąć hak nie jest tak łatwo, ale za to są punkty do zbicia jeszcze ceny jesli ktoś ma warunki,czas i kasę do doprowadzenia wszystkiego do ładu.
igor - 10-02-2013, 12:23

Hak zauważyłem, linka od maski to rzeczywiscie trzeba miec sokole oko :mrgreen:
Z czasem u mnie ciężko bo i tak ponad połowę roku jestem poza chatą.
Koleś mi odpisał, że rama nie zgnita.

Jeszcze takie jedno ogłoszenie, tylko mi skóra nie pasuje.
http://otomoto.pl/mitsubi...-C27594487.html

No a ten to jeszcze mi faza po poprzednim PI została
http://otomoto.pl/mitsubi...-C27810040.html

jawaldek - 10-02-2013, 13:12

igor napisał/a:
http://otomoto.pl/mitsubi...-C27594487.html
tak na szybko ->> jak byś chciał kiedykolwiek zamontować snorkla to do tego modelu możesz zapomnieć, no chyba że ktoś dorobi.
igor napisał/a:
http://otomoto.pl/mitsubi...-C27810040.html
to już wiesz że skrzynia ES, 2,5 w LONG-u to według mnie nieporozumienie szczególnie z 7-om osobami na pokładzie + ewentualne bagaże no i powiem szczerze że nie widziałem nigdy Miska pomalowanego na biało.
igor napisał/a:
Koleś mi odpisał, że rama nie zgnita.
papier/klawiatura cierpliwa jak nie zobaczysz to..... nie jeden już naciął się na jazdę ileś tam km aby zobaczyć co innego niż było opisywane. Daleko masz do Zbyszkam2 w Bytowie ->> mają wiedzę i doświadczenie+ części to może jednak warto brać tego
Cytat:
Pajero II
po odpowiednim zejściu z ceny :mrgreen: na remont :idea: :?:
igor - 10-02-2013, 13:34

Teraz aktualnie to tylko przegladam ogłoszenia co by wykluczyć "sztrucle na pierwszy rzut oka". Po powrocie do kraju się pewnie pokręcę po okolicy.
Czy silnik ma jakieś charakterystyczne bolączki, które można wyłapać podczas oględzin? Na co szczególnie zwracać uwagę?

jawaldek - 10-02-2013, 13:51

igor napisał/a:
Na co szczególnie zwracać uwagę?
Silnik musi być zimny zanim uruchomisz, jak ciepły to coś nie tak ->> uprzedź sprzedającego że silnik ma być zimny. Kolor spalin też dużo powie->> przy dodaniu gazu może puścić czarnego "bączka" jak cały czas czarny to już spala brany olej.Bolączką jest zapowietrzanie się pompy paliwa-> dość często wystarczy wymiana zimeringa (+/- 20zł) i/lub świece żarowe. Głowica nie lubi przegrzania czyli obserwacja wskaźnika temperatury przy ostrej jeździe. No i turbina powinna załączyć się przy +/- 2tys obrotów->> jest to odczuwalne przyspieszeniem. Na pewno po zakupie trzeba zmienić wszystkie płyny ustrojowe jak i filtry.
Najlepiej jest poprosić kogoś, za drobną gratyfikację, kto ma takiego Miska i dużo może usłyszeć.

igor - 10-02-2013, 14:19

O simeringach juz przeczytane.
Płyny tak jak poszesz, do wymiany w pierwszy dzień.
Robót mechanicznych sie nie boję, jezeli tylko instrukcję będę miał co by na ślepo nie kręcić. Mechanik jakiś tam ze mnie jest...tyle, że okrętowy 8)
Z tym kimś co ma takiego miśka jest właśnie problem.

jawaldek - 10-02-2013, 14:26

igor napisał/a:
Mechanik jakiś tam ze mnie jest...tyle, że okrętowy 8)
eeee to tylko inne gabaryty kluczy :wink: :mrgreen:
igor napisał/a:
jezeli tylko instrukcję będę miał co by na ślepo nie kręcić.
mówisz i masz ->>> http://mitsubishi.epcdata.ru/pajero/
igor napisał/a:
Z tym kimś co ma takiego miśka jest właśnie problem
daj hasło na forum zachodniopomorskiego
PiotrKw - 10-02-2013, 15:25

igor napisał/a:

Tym bym się najmniej przejmował , łatwa do utrzymania czystości , ja w tej chwili martwiłbym się gdybym miał kupować bez skóry :wink:

Bardziej bym się przejmował tym, że to Autohandel sprzedaje . Oglądając tam pojazdy jeszcze nigdy nie spotkałem uczciwej oferty, i kończyłem na pojeżdzie z ogłoszenia ...... od pierwszego właściela . Ale może miałem pecha . :wink: :wink: